1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVANA ZULÜMDEN GÖZALTINA ALINDI
HAYVANA ZULÜMDEN GÖZALTINA ALINDI

HAYVANA ZULÜMDEN GÖZALTINA ALINDI

Avlandığı sırada köpeğine sinirlenip, iki el ateş ederek öldürdüğü öne sürülen 60 yaşındaki avcı, cep telefonuna görüntülendi ve polise ihbar edildi

A+A-

Girne bölgesinde dün bir avcı, köpeğini vurarak öldürdüğü iddiasıyla, bir grup avcı tarafından polise ihbar edildi. Polis, Girne Çevre Yolu, Karaoğlanoğlu bölgesinde, 60 yaşındaki Osman Korkmazlar’ı, “Kıbrıs Belosu” olarak kabul edilen kendi köpeğine iki el ateş ederek vurup öldürdüğü gerekçesiyle tutukladı.

Olay, bir grup avcının, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye ihbarı sonucu ortaya çıktı.   Çektikleri cep telefonu görüntülerini polise ulaştıran ve ifade veren avcılar, daha sonra yaşadıkları olayı  anlattı.

Olayın bir bölümünü cep telefonu ile görüntüleyen Mustafa Sağır, Zeytinlik köyü yakınlarında dün sabah saat 07.30 sularında, Atış Poligonu’nun üst kısmında avlandıkları esnada söz konusu kişinin, köpeğine “Allah belanı versin” dedikten sonra önce karın kısmına, sonra da kalça kısmına iki el ateş ederek öldürdüğünü anlattı.

Sağır, “Köpeği vurduktan sonra aracının yanına sürükledi. Diğer köpeğini van tipi aracına koyup oradan ayrıldı. Bir süre sonra başka bir araçla gelip, vurduğu köpeği alarak olay yerinden kaçtı. Polislere köpeği nereye attığını söylemedi. Olaya birebir şahit olduk. Böyle vicdansızlık olamaz. Bu kişi, bize köpeği yanlışlıkla vurduğunu söyledi ama kasıtlı olarak iki el ateş ettiğini gördük. Bu insafsızlıktır” dedi.

Polise bu doğrultuda ifade verildiği de öğrenildi.Bu tip suçları işleyenlerin av ruhsatlarının ömür boyu men edilmesi gerektiğini savunan Sağır, bu kişinin yargılanmasını ve benzeri suçları işlemeye meyilli kişilere karşı da caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Sağır, “Bu gibi insanlar avdan da ömür boyu men edilmeli. Hayvanlara zulüm suçunun 6 aya kadar hapislik cezası öngörüyor. Umarım yasada bir değişiklik yapılır ve hayvanlara karşı işlenen suçlara verilecek cezalar yükseltilir” dedi.

“Hayvanlara zulüm” suçlamasıyla gözaltına alınan Osman Korkmazlar’ın av tüfeği ile fişekleri emare alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.