1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVANCILAR, KOYUNLARI ÇOCUK PARKINA SALDILAR
HAYVANCILAR, KOYUNLARI ÇOCUK PARKINA SALDILAR

HAYVANCILAR, KOYUNLARI ÇOCUK PARKINA SALDILAR

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünde dün öğle saatlerinde ilginç bir eyleme imza attı;

A+A-

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünde dün öğle saatlerinde bazı hayvan üreticileri kendilerine ayrımcılık yapıldığı gerekçesi ile ilginç bir eyleme imza attı.

Kendilerine ağıl verilmesi için Gazimağusa Kaymakamlığına müracaat ettiklerini söyleyen hayvancılar, Kaymakamlığın 23 kişiye ağıl verirken, 10 kişiye partizanlık yaparak ağıl vermediğini iddia etti. Kaymakamlığın 23 kişiyi geçen Cuma günü gizlice çağırarak ağılları dağıttığını iddia eden hayvancılar, normalde yetkililerin köye gelerek herkesin gözü önünde ağılların dağıtımını yapması gerektiğini savundu.

Ağıl dağıtılan kişiler arasında Mormenekşeli olmayan, ayrıca hayvanı dahi olmayan kişiler olduğunu da ileri süren hayvancılar,  kaymakamlığın kendilerine de ağıl vermesini istedi. Hayvan üreticileri taleplerine olumsuz cevap almaları halinde eylemlerini genişleteceklerini dile getirdi. Hayvan üreticileri hayvanlarını köy meydanına getirerek protesto da bulundu.

Köylü ne dedi...

Cumali Kamuz: Ağıl almak için kaymakamlığa dilekçemizi verdik, bizim dilekçelerimiz iptal edildi ancak kendi yandaşlarına ağıl verdiler, bu işi de geçtiğimiz Cuma günü habersiz şekilde yaptılar. muhtarımızın bile bu olaydan haberi olmadı.

Dilek Alkın: Veteriner Dairesi’ne kayıtlı 45 adet küçük baş hayvanım var, mandıra yeri almak için kaymakamlığa müracat ettim, ilk çıkan listede benimde ismin vardı ancak daha sonra yeni bir liste oluşturuldu ve bu listede benimle beraber 9 kişinin adı daha yoktu. Hayvanı olmayanlara mandıra yeri verdiler, aynı evden iki kişiye mandıra yeri verildi. Böyle bir şey olabilir mi? Hayvanı olanlar dururken hayvanı olmayan kişilere mandıra veriliyor.

Kemal Sözüak: Köyden 23 kişiye mandıra yeri verildi Buna kimsenin itirazı yok, ancak  neden diğer 10 kişiyi ayırdılar? Bu tamamen partizanlıktır, mandıra yeri verilmeyen 10 kişi CTP’li değildir. Benim 42 tane küçükbaş hayvanım var bana da mandıra yeri verilmelidir. Diğer alan arkadaşlara mandıra yeri verilmesine karşı değilim ancak tek taraflı davranmasınlar, herkese eşit davranılsın. Zaten 2 ay önce işten durduruldum o da yetmezmiş gibi iş kurmama bile izin vermiyorlar.

Nimet Öztürk: 10 yıldan beridir 2-3 defa mandıra yeri alabilmek için dilekçe verdim hiçbir sonuç alamadım, şimdi eşimin adına başvurumuzu yaptık, köyden 23 kişiye yer verirlerken bize partizanlık yaparak yer vermediler. Köyde yaşamayan kişilere bile mandıra yeri verdiler.

İlkay Erdoğuş: Mormenekşe muhtar azasıyım. Kaymakamımız göreve ilk başladığında köyden bir grup bayan olarak kendisine hayırlı olsun ziyareti yaptığımız da bize adaletli bir şekilde arsa ve ağıl dağıtacakları sözünü vermişti. Ancak Cuma günü gizlice 23 kişiyi kaymakamlığa çağırıp Ağıl dağıtıp diğer 10 kişiyi saf dışı bıraktılar.

Saim Aytürk( Muhtar): Ağıl müracaatları yapıldıktan hemen sonra kaymakamlıktan yetkililer beni çağırarak fikrimi ve görüşlerimi aldılar, ben listede ismi olan herkese Ağıl verilmesini tavsiye ettim ve bunun aksinin olması halinde eşitsizlik olacağı inancında olduğumu kendilerine ilettim. Bana yeterli derece yer olduğunu dolayısı ile herkese mandıra yeri vereceklerini söyleyerek rahat olmamı istediler.

Ayrıca köyden olmayan kimseye kesinlikle mandıra yeri vermemelerini aksi halde bütün köylünün buna karşı çıkacağını da kendilerine ilettim. Bunun üzerine gözümün önünde köyden olmayan bir kişinin ismini listeden çıkardılar. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra geçtiğimiz cuma birkaç arkadaş evime gelerek kaymakamlıktan arandıklarını ve kendilerine mandıra yeri verileceğinin söylendiğini bana ilettiler. Ben ilk etapta çok mutlu oldum, kendilerine hayırlı olsun dedim, ancak daha sonra bazı arkadaşlar da gelip kendilerine telefon gelmediğini bana söylemeleri üzerine kendilerini kaymakamlığa yöndendirdim, durumun böyle olduğunu öğrenince de şok oldum. Bana köyde herkese mandıra yeri vereceklerini söylerlerken, üstelik köyden olmayan kimseye yer vermeyeceklerini söylerken böyle bir uygulamanın yapılması beni üzdü.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.