1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVANCILARA YARIN ÇİFTÇİLER DE DESTEK VERECEK
HAYVANCILARA YARIN ÇİFTÇİLER DE DESTEK VERECEK

HAYVANCILARA YARIN ÇİFTÇİLER DE DESTEK VERECEK

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Lefkoşa’daki eylemlere devam ediyor.

A+A-

MECLİS VE MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE SÜREN EYLEMLER BAŞBAKANLIK ÖNÜNE TAŞINACAK

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Lefkoşa’daki eylemlere devam ediyor.

Meclis ve Maliye Bakanlığı giriş çıkışlarını traktörlerle kapatan birlik üyeleri, yarın Bakanlar Kurulu’nun yapılacağı Başbakanlık önüne gidecek.

“Tarım sektörüne yön verme, üretimin geleceğini belli etme” gerekçesiyle dün Meclis önünde eyleme başlayan birliğe, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği de yarın 200 araçla destek vereceğini açıkladı.

Eylemi Meclis önünden Maliye Bakanlığı’na taşıyan Hayvancılar Birliği, yarın da Bakanlar Kurulu’nun yapılacağı Başbakanlık önüne gidecek.

Meclis ve Maliye Bakanlığı kapılarını traktörlerle kapatan hayvancılar, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı bütçesinin artırılmasını, tarım sektörüne yön verilmesini, yerli ürünlerin desteklenmesini, balya teşvikinin devamını ve ithal ürünlere fon konmasını talep ediyor.  

EYLEME DESTEK

Meclis önündeki eylemde Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin yanı sıra TDP ve BKP’den destek alan Hayvancılar Birliği üyeleri, eylem yerine gelen UBP Lefkoşa Milletvekili eski Tarım Bakanı Zorlu Töre’ye ise tepki gösterdi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, eyleme destek belirtti, yerli üretime sahip çıkılmasını istedi. Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ise, “yoldaşları” olarak nitelediği birliğe, yarın 200 araçla destek vereceğini söyledi.

Kelle, “ülkedeki üretimin korunması için yapılan haklı eyleme” Çiftçiler Birliği olarak destek vereceklerini ifade ederek, tarım sektöründe bütünlüklü bir planlama yapılması gerekliliğine vurgu yaptı.

NAİMOĞULLARI

Meclis önünden Maliye Bakanlığı’na yürüyen Naimoğulları ve birlik üyeleri, burada traktörlerle kapıları kırdı, binaya yumurta, patates attı, süt sıktı. Naimoğulları, burada yaptığı konuşmada, eylemlerinin hak arama yanında tepki eylemi olduğunu belirterek, bu yılki Tarım Bütçesinin “duvara toslayacağını” şimdiden gördüklerini ve uyarıda bulunduklarını söyledi.

Naimoğulları, bu bütçenin en az yüzde elli oranında artırılması gerektiğini, tarım sektöründeki paydaşların bir birine kırdırılarak bu sıkıntıların çözümlenemeyeceğini kaydetti.

Hükümetin üretimi ve üreticiyi koruyamadığını, bunu başaramayacağını, ödemelerin yapılamayacağını savunan Naimoğulları, hükümeti ve Tarım Bakanı’nı istifaya çağırdı.

MUNGAN İLE GÖRÜŞME

Eylem sırasında bakanlığın tüm giriş çıkış kapılarını traktörlerle kapatan eylemciler, Maliye Bakanı Zeren Mungan ile de görüştü. Mungan birlik üyelerine süt ödemelerinin bu hafta yapılacağını, geri kalan sıkıntıların da hükümet tarafından değerlendirileceğini söylemesine rağmen toplantıdan bir uzlaşı çıkmadı ve birlik eylemlere devam edeceğini açıkladı.

Naimoğulları, Mungan ile yaptığı görüşmenin ardından eylemlerin “üreticiler dikkate alınana kadar” süreceğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.