1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HAYVANLAR BİRBİRİNE BENZER!"
"HAYVANLAR BİRBİRİNE BENZER!"

"HAYVANLAR BİRBİRİNE BENZER!"

Suçlamaları kabul etmediler!

A+A-

Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Vadili köyünde Adil Uyanık’a ait ağıldan 32 tane kuzu çalınmasının ardından operasyon başlatan Dörtyol Karakolu’nda görevli polisler, kısa sürede Cemal Yeşilbaş ile Hasan Yeşilbaş’a ulaştı. 

Polisle birlikte çalınan kuzularını teşhis için Yeşilbaş kardeşlerin ağılına giden Adil Uyanık’ın, kendisine ait 9 kuzusunu teşhis etmesinin ardından “hayvan hayvana benzer, bunlar senin kuzun değildir” şeklinde ilginç bir savunma yapan Yeşilbaş kardeşler, polise kül yutturamayınca tutuklandı.

Bölgede benzer olaylar var

Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Halik Ersan, 2016 yılının Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde Vadili köyünde meydana gelen 32 adet hayvan sirkatı ile ilgili olarak kuzuların zanlıların ağılında olduğu bilgisinin alındığını söyledi. 

Adil Uyanık ile beraber konu ağıla gittiklerini anlatan Ersan, Uyanık’ın 9 adet kuzusunu teşhis ettiğini söyledi. Zanlıların “hayvan hayvana benzer” şeklinde beyanda bulunduklarını da belirten Ersan, mesele ile ilgili olarak henüz aranmakta olan hayvanlar olduğunu ifade etti. Paşaköy ve Vadili başta olmak üzere bölgede benzer birçok faaili meçhul hayvan sirkatının yaşandığını belirten Ersan, zanlıların konu meseleler ile ilgilerinin araştırılacağını ifade etti. Ersan, soruşturma maksatlı zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri talep etti.

Perşembe gününe kadar içerdeler

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.