1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI YENİDEN TOMRİS
HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI YENİDEN TOMRİS

HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI YENİDEN TOMRİS

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanlığı’na yeniden Tomris Güven seçildi.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanlığı’na yeniden Tomris Güven seçildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında belirlenen Yönetim Kurulu, kendi arasında görev bölümü  yaptı.

Tomris Güven, Başkanlığa getirilirken; geriye kalan görev dağılımı şöyle:

“Dr. Turgut Çobanoğlu (Başkan Yardımcısı), Banu Vardar (Veznedar), Sevilay Yıldırımer (Sekreter), Gülay Arkut (Faal üye),  Selma Eylem (Faal üye), Ayşe Malyalı (Faal üye),
Mehmet Kavaz (Faal üye), Hüseyin Gündoğdu (Faal üye)”

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği’nin Onur Kurulu’na Hasan Kahvecioğlu, Emirali Güder, Veli Volkan, Ersan Korudağ; Denetleme Kurulu’na Faik Koyuncuoğlu, Yaşar Moralı, Belgin Boyra, İbrahim Güven seçildi.

“LEFKOŞA HAYVAN BARINAĞI CİDDİ MALİ KRİZ İÇİNDE”

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven, yaptığı açıklamada, 300 hayvana ev sahipliği yapan “Lefkoşa Hayvan Barınağı”nın ciddi bir mali kriz içinde bulunduğunu ve devletle belediyeden soruna bir çare bulunmasını talep ettiklerini söyledi.

Güven,  Derneğin aylık bağış ve diğer gelirleri ile barınağın idamesinin mümkün olmadığını belirtti.  1997’den beri barınağın kapılarını, belediyenin topladığı sokak köpeklerine açtıklarını, buna karşılık da belediyeden aylık bir miktar  katkı aldıklarını ifade eden Güven, iki buçuk yıldan beri bu sembolik katkının belediyenin sorunları nedeni ile yapılamadığını kaydetti.

Konuyu Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ile görüştüklerini anlatan Güven, soruna en erken bir zamanda çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Gerçekleştirdikleri AB Projesi ile Hayvan Barınağı’nın yenilendiğini, kapasitesinin artırıldığını, birçok yeni cihazla takviye edildiğini ve modern çağdaş hizmet verecek durumda olduğunu anlatan Güven, şöyle dedi:

“Derneğimizin hiçbir yerden aylık geliri bulunmamaktadır. 1995 yılında 85 kapasite ile faaliyete başlayan hayvan barınağı şu anda 300’e yakın hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Mali sıkıntı nedeniyle bu kadar çok köpeğe artık nasıl bakabileceğimizi bilememekteyiz.  Para sıkıntısından ötürü artık barınağımızda 2 değil tek bir işçi çalışmaktadır. Tek bir işçinin bu kadar çok köpeğe bakması hayli güç olmaktadır. Ve artık sadece küçük bağışlarla ve duyarlı hayvanseverlerin yardımı ile bu çarkın dönemeyeceği belli olmaktadır. Umarım en kısa sürede, başta belediye olmak üzere ilgili kurumlarımız bu sıkıntımızı çözmek için yardım elini uzatırlar. Şu anda verilen sözlerin yerine getirileceği umut ve beklentisi içindeyiz.”

Hayvan refahıyla ilgili yasanın Meclis’ten geçirilmesi konusunda dernek olarak büyük katkı ortaya koyduklarını da dile getiren Güven  “Bu kapsamlı yasanın sonunda kabul edilmesini büyük memnunlukla karşılıyoruz ve gereken tüzüklerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bu konuda da katkı koymaya hazırız” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.