1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAYVANLARIM 15 GÜNDÜR SUSUZ
HAYVANLARIM 15 GÜNDÜR SUSUZ

HAYVANLARIM 15 GÜNDÜR SUSUZ

Hayvanlarım 15 gündür susuz

A+A-

Göçeri köyünde Cemraş Çiftliği sahibi Raşit Cemal, Dikmen Belediyesi’nden yardım istedi:
 
Ali CANSU

Göçeri’de Cemraş Çiftliği sahibi Raşit Cemal, 15 yıl önce hayvanlarına su vermek için 3 bin TL vererek çektiği su hattından Dikmen Belediyesi’nin başka bir eve su vermesi sebebiyle hayvanlarının susuz kalmasından şikayetçi.

Metrelerce hendek kazarak lastik döşeyip mandırasına getirdiği suyu kendisine zamanında Su Dairesi’nin bağladığını ifade eden Cemal, “Lastik ince olduğu için sadece bana yetiyordu. Belediye iki yıl önce başka bir eve benim hattımdan su verdi. Bu yetmezmiş gibi şimdi de aynı yerde yapılan başka bir eve de hat çekildi” dedi.

Suların her geçen gün azaldığını söyleyen Cemal, kendisine ait borudan belediyenin iki yıl önce başkasına su vermesi ile hayvanlarını sulayamaz duruma geldiğini ifade ederek, “Son 15 gündür borudan su akmıyor. Bu sıcaklarda hayvanlarım susuz kaldı” diye dert yandı.

Cemal, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin mandırasına gelerek “Hakkında şikayet var, hayvanlarını su verirsin diye. Su istersen satın alacaksın” dediğini kaydederek, belediyeye su parasını ödeyerek suyu satın aldığını söyledi.

100 hayvanı olduğunu ve son haftalarda hayvanların susuz kaldığını anlatan Cemal, “Hayvanların yalakları boş. Yalağa her geldiğimde hayvanlar onlara su koyacağımı zannedip hepsi geliyor. Su içmek için kavga da ediyorlar. Yazık değil mi bu hayvanlara?” diye sordu.

 “Vardan yok oldum, yoktan var oldum”

15 yıldır hayvancılık yaptığını ifade eden Cemal, vardan yok olduğunu yoktan var olduğunu söyledi.

Güneyden geldiği zaman kendisine bir karış toprak verilmediğini, her şeyi kendi elleri ile yaptığını anlatan Cemal zaman zaman gözyaşlarını da tutamadı.

Limasol’dan geldikten sonra Göçeri’de mal satın alarak topraklarına harnup, zeytin ekerek cennet yaptığını ifade eden Cemal, “Benim çok malım mülküm vardı ancak bana bir karış toprak bile vermediler” dedi.

Sorunu ilgilenip çözeceğiz

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, bu konu hakkında bilgisi olmadığını ifade ederek, ortada bir sorun var ise gereken ne ise yapılacağını söyledi.

Çelebi, bölgede su sorunu olduğunu ancak Raşit Bey’in bu sorununu ilgilenip çözeceğini belirtti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.