1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAZİNEDE IŞIK YOK
HAZİNEDE IŞIK YOK

HAZİNEDE IŞIK YOK

Maliye Bakanlığı'nın KIB–TEK'e olan 61 Milyon TL'lik borcu nedeniyle

A+A-

 

Maliye Bakanlığı'nın KIB–TEK'e olan 61 Milyon TL'lik borcu nedeniyle dün sabah saatlerinde elektrikleri kesildi. Konu ile ilgi bakanlıktan herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında Diyalog muhabirine konuşan El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer tüm uyarılarına rağmen Maliye Bakanlığı’nın borcunu ödemeye yanaşmadığını ve elektriklerinin bu yüzden kesildiğini söyledi.

Maliye Bakanlığı’nın toplam borcunun 61 milyon 750 bin TL olduğunu belirten Cesurer,  "Geçmişte Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde bir mutabakata varıldı. Bu mutabakat gereği geçmiş hükümet döneminden kalan 30 milyon lira ödeme yapılması gerekirdi. Ancak bugüne kadar herhangi bir ödeme yapılmadı. Bu rakam üzerine 5 milyon liralık faizde ilave oldu ve ödenmesi gereken rakam 35 milyona yükseldi.

Yine yeni hükümet döneminde su motoru gibi Maliye Bakanlığı’nın ödemeyi taahhüt ettiği yerlerinde borç miktarı 13 milyon 750 elli bin liraya yükseldi. Son bir yıl içerisinde, ödenmeyen borçların toplamıda yaklaşık 13 milyon lira tutarındadır. Kısacası, Maliye Bakanlığı hem geçmişten gelen hem de yeni dönemde ödemeyi taahhüt ettiği borçlarını ödemediği için bu kesinti yapıldı" dedi. 

Öte yandan, Maliye Bakanlığı’nın dün sabah kesilen elektriği, mesai bitimi olan saat 17.30'da henüz bağlanmamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.