1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAZIRLADIĞI RAPORU SUNDU
HAZIRLADIĞI RAPORU SUNDU

HAZIRLADIĞI RAPORU SUNDU

Barış Mamalı, Felek grubunun karıştığı kavga ile ilgili İstanbul’dan gelen emekli Adli Tıp Uzmanı Mustafa Uzun’u tanık olarak mahkemeye dinletti

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 20 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen arbede ile ilgili dava devam ediyor. İsmet Felek, Özcan Hangün, Akif Uygur ve Cüneyt Arık başta olmak üzere 12 kişinin yargılandığı davanın dünkü duruşmasında savunma avukatı Barış Mamalı, İstanbul Adli Tıp Kurumundan emekli olan ve şu anda serbest olarak çalışan emekli Adli Tıp Uzmanı Dr Mustafa Uzun’u mahkemeye tanık olarak dinletti.

“Fotoğraftaki bulgular ile Balcıoğlu’nun bulguları aynı”
Kamil Uçanok’un mahkeme binası önünde çekilmiş olan fotoğrafını inceleyen Dr Mustafa Uzun, Kamil Uçanok ile ilgili rapor yazan Dr Mustafa Balcıoğlu’nun raporunda belirttiği bulgular ile fotoğrafta kendi yaptığı bulguların aynı olduğunu belirterek, Kamil Uçanok’un burnunun mahkeme binası önünde kırıldığı yönünde bulgu yaptığını söyledi.

“Burnunda 5 santimlik bir pansuman…”
Barış Mamalı’nın hastanenin güvenlik kamera görüntüleri üzerinden yönelttiği soru üzerine Uzun, görüntüler esnasında Kamil Uçanok’un burnunda 5 santimlik bir pansuman ile kapatıldığını net olarak söyleyebileceğini ifade etti.

Özlemler: Taraflı rapor hazırladınız
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Uzun’un  dava ile ilgili delil ve belgelerin tamamını değil belirli kısımlarını inceleyerek bir rapor hazırladığını ve mahkemeye sunduğunu söyleyerek, Uzun’un taraflı şekilde rapor hazırladığını iddia etti.

“Burnun iki tarafını görmeden…”
Uzun’un Kamil Uçanok’un mahkeme önündeki fotoğrafına bakarak burnunda şişlik olduğu yönünde hazırladığı raporun doğru olmadığını iddia eden Özlemler, resimde Uçanok’un sadece burnunun sol kısmının göründüğünü belirterek, tanığın  Uçanok’un burnunun sağ kısmını görmeden burunda şişlik olabileceğine kanaat getiremeyeceğini ileri sürdü.

“Burnundaki bandaj değil ışık yansımasıdır”
Tanığın söylediği gibi kamera görüntülerinde Kamil Uçanok’un burnunda görünen beyazlığın pansuman amaçlı konulan bandaj olmadığını sadece bir ışık yansımasından ibaret olduğunu öne süren Özlemler, tanığın taraflı bir rapor hazırladığını ve raporunda belirttiği kırığa neden “olayın mahkeme önünde olduğuna yönelik raporun tamamen hatalı olduğunu iddia etti.

Adli Tıp içinden bilgi sızdırdığını ileri sürdü
Uzun’un aralarında Kurmay Albay Dursun Çiçek’in da yargılandığı Balyoz davasında Adli Tıp Kurumundan dışarı bilgi sızdırdığı gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatıldığını ileri süren Özlemler, Uzun’un bu soruşturma sonucu emekliliğini istediğini iddia etti.

Haftaya devam
Savunma avukatı Barış Mamalı’nın mahkemede başka tanık hazır etmemesi üzerine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, davayı duruşmaya devam edilmesi ve tarafların mahkemeye hitaplarını yapması için 21 Nisan 2016 tarihine ertelediğini açıkladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.