1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEDEF, SUYU VATANDAŞLA BULUŞTURMAK
HEDEF, SUYU VATANDAŞLA BULUŞTURMAK

HEDEF, SUYU VATANDAŞLA BULUŞTURMAK

oluşan görüntüden dolayı vatandaşlardan da anlayış bekledikleri söylendi

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, hedeflerinin bu yıl yaz sonuna doğru Geçitköy barajının dolması ve gelecek suyu vatandaşla buluşturmak olduğunu  söyledi.

Bakan Bakırcı, Türkiye'den Su Temin Projesi kapsamında KKTC ayağında yer alan Geçitköy Barajı ve Geçitköy İçme suyu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, önce içme suyu arıtma tesisi inşaatını inceleyen Bakırcı, burada Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinden tesisin son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakırcı, daha sonra Geçitköy barajına geçerek incelemelerini sürdürdü.
Su temin projesinin KKTC ayağında yer alan tesisleri her ziyaret ettiğinde büyük bir heyecan duyduğunu dile getiren Bakırcı, tesislerde ve boru döşeme safhasında her geçen gün büyük bir ilerleme olduğunu görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Yol kenarlarına boruların dizildiğini ve kazılar yapıldığını ifade eden Bakan Bakırcı, bu nedenle oluşan görüntüden dolayı vatandaşlardan da anlayış beklediklerini söyledi.

DSİ'nin bütün tesislerde hummalı bir çalışma gerçekleştirdiğini ve bu çalışmaları dönem dönem gelip yerinde gördüklerini ifade eden Bakırcı, Geçitköy barajının artık son aşamasına geldiğini görmenin kendisi gibi bütün Kıbrıs Türk halkında da büyük heyecan yarattığını vurguladı.

Hedefin, bu yıl yaz sonuna doğru barajın dolması ve suyu vatandaşla buluşturmak olduğunu  ifade eden Bakırcı, “En son ziyaretimizden sonra yağan yağmurlarla barajın şu anki haliyle neredeyse 2-3 katı daha suyunun arttığını görüyoruz. Bu da bizi memnun etmiştir" dedi.

Bakan Bakırcı'nın incelemelerinde Bakanlık Müdürü Efsun Salel, Özel Kalem Müdürü Mehmet Osmanlılar, DSİ KKTC Proje Müdürü Birol Çınar ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.