1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HEDEF YILAN HİKAYESİNE DÖNEN SORUNU ÇÖZMEK”
“HEDEF YILAN HİKAYESİNE DÖNEN SORUNU ÇÖZMEK”

“HEDEF YILAN HİKAYESİNE DÖNEN SORUNU ÇÖZMEK”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümünde uzun yıllar...

A+A-

AKINCI, TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN BAŞBAKANLARININ AÇIKLAMALARINI MEMNUNİYETLE KARŞILADIĞINI SÖYLEDİ

AKINCI: “KIBRIS KONUSUNDA ÇOK UZUN YILLAR ORTA SAHADA TOP ÇEVRİLDİ”

“HEDEF YILAN HİKAYESİNE DÖNÜŞEN KIBRIS SORUNUNU İKİ TARAFI DA MEMNUN EDECEK ŞEKİLDE ÇÖZMEK”

MERSİN EKONOMİK PLATFORMU BAŞKANI GÜNDÜZ, SU TEMİN PROJESİYLE TARIM VE SANAYİ SEKTÖRÜNÜN NASIL GELİŞECEĞİNİ, BU ALANDA KATKILARININ NELER OLABİLECEĞİNİ KONUŞMAK İÇİN GELDİKLERİNİ SÖYLEDİ

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümünde uzun yıllar “orta sahada top çevrildiğini” belirterek, Türkiye ile Yunanistan Başbakanlarının çözümü destekleyici dünkü açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Akıncı, Mersin Ekonomik Platformu Başkanı Feridun Gündüz başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, kabulde yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununa çözüm bulma sürecinde dün Türkiye Başbakanı ile Yunanistan Başbakanı’nın açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını, liderlerin Kıbrıs sorununa çözüm bulma vaktinin geldiği ve artık orta alanda top çevirme niyetleri olmadığı yöndeki yorumlarının olumlu olduğunu belirtti.

“TARAFLAR İŞİNE GELDİĞİ GİBİ OYALADI”

Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabalarında uzun süre top çevrildiğini kaydeden Akıncı, “Kıbrıs konusunda çok uzun yıllar orta sahada top çevrildi. Bazen bir taraf, bazen de öteki taraf işine geldiği gibi oyalandı” dedi.

“HEDEF YILAN HİKAYESİNE DÖNEN SORUNU ÇÖZMEK”

Çözüm bulma çabalarının liderler düzeyinde kasım ayında yoğunlaştırıldığına işaret eden Akıncı, hedeflerinin yılan hikayesine dönüşen Kıbrıs sorununu, iki tarafı da memnun edecek şekilde çözmek olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk tarafının gösterdiği “irade, kararlılık, azim ve erken çözüm bulma arzusunun” Kıbrıs Rum Yönetimi’nce de gösterilmesi halinde Kıbrıs sorununa çözüm bulunabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, çözüme ulaşma konusunda Kıbrıs Türk tarafının ihtiyatlı iyimserliğini koruduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorunun çözüm bulunması ve Suriye sorununun da sona ermesi halinde Doğu Akdeniz’de ekonomik fırsatların gelişeceğine inandığını ifade ederek, geleceği planlama ve buna hazırlanma açısından ziyaretlerin önemli olduğunu kaydetti.

ALMAN DİŞİŞLERİ BAKANI ONURUNA RESEPSİYONA KATILMAMASI KONUSU

Alman Büyükelçiliği’nin Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier onuruna verdiği resepsiyona katılmamasının dünkü liderler görüşmesinde ele alınıp alınmadığı yönündeki bir soruya karşılık Akıncı, konunun dünkü liderler görüşmesinde gündeme getirilecek bir konu olmadığını söyledi.

Akıncı, Kıbrıslı Türklerin hedef alındığı saldırıların dünkü liderler görüşmesinde ele alındığını, yaptıkları ortak açıklamada, saldırıların kınandığını ve çözüm sürecinin bertaraf edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirttiklerini anımsattı.

GÜNDÜZ: “1 MİLYON DOLARLIK İTHALAT, 120 MİLYON DOLARLIK İHRACAT HACMİ VAR”

Mersin Ekonomik Platformu Başkanı Feridun Gündüz ise, KKTC ziyaretlerinde amaçlarının, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile diğer yetkililerle, Türkiye’den Su Temin Projesi’nin hayata geçmesiyle, tarım ve sanayi sektörünün nasıl gelişeceğini, bu alanda katkılarının neler olabileceğini konuşmak olduğunu söyledi.

KKTC ile 1 milyon dolarlık ithalat ve 120 milyon dolarlık bir ihracat hacimleri bulunduğuna da işaret eden Gündüz, ticaret hacminin nasıl geliştirilebileceği açısından da ziyaretlerinin önem taşıdığını ANLATTI..

Kabulde Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Ömer Gökçekuş da hazır bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.