1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEDEFİ, “JAMES BOND”U OYNAMAK
HEDEFİ, “JAMES BOND”U OYNAMAK

HEDEFİ, “JAMES BOND”U OYNAMAK

Londra doğumlu Kıbrıs asıllı Hollywood aktörü Tamer Hassan, nisan ayında gösterime girecek ünlü dizide “Dothraki” kabilesi liderini canlandıracak..

A+A-

Mihrişah SAFA

Londra doğumlu Kıbrıs asıllı Hollywood aktörü Tamer Hassan, nisan ayında gösterime girecek ünlü dizide “Dothraki” kabilesi liderini canlandıracak.. 47 yaşındaki Hassan, Türk sinemasını seyrederek büyüdüğünü belirterek, “Muhteşem Yüzyıl” gibi bir dizide oynamak istediğini söyledi.

Vatanını her fırsatta temsil etmekten büyük gurur duyan Tamer Hassan, NCIS dizisinde Türk Büyükelçiliği ve Türk Bayrağını ekrana taşıdı.. Hassan yakında Christian Bale ile kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor.
Dünya TV’lerinin en fazla izlenen dizilerinden “ Games of Thrones”un, nisan ayında gösterime girecek yeni sezonunda rol alan Kıbrıs asıllı Türk Aktör Tamer Hassan’ın yeni hedefi, “ Majestelerinin gizli ajanı James Bond’u” beyaz perdede canlandırmak.

Türkiye’deki sinema izleyicilerine “twitter” üzerinden kendisinin yeni Bond olmasi için kampanya başlatmasını isteyen Hassan, “ Bir Türk aktör bu rolü neden canlandırmasın “ dedi..

“Games of Thrones”da Sibel Kekilli’den sonra rol alan ikinci Türk sanatçı olan 47 yaşındaki Londra doğumlu Tamer Hassan, gazetemize verdiği özel demeçte dizide Dothraki kabilesinin lideri bir savaşçıyı canlandırıyor..

Heyecan, savaş, cinselliğin ön plana alındığı ve ana kahramanların mutlaka vahşi şekilde öldüğü diziyle ilgili fazla bilgi vermeyen Hassan, “ Senaryo elimize son anda geliyor. Ne olacağını biz de bilmiyoruz. Herkes ölüyor..Ancak ben ölmedim , bu kadarını söyleyebilirim “ açıklamasını yaptı.

Yağmurlu bir Londra gününde kent merkezinde menecerinin ofisinde buluştuğumuz Tamer Hassan, uzun, atletik vücudu, geniş omuzları ile rolünün tam hakkını verdiğini gösteriyor.. Kıbrıs’tan yıllar önce İngiltere’ye gelen bir ailenin, Londra doğumlu oğlu olan Tamer Hassan, 18 yıldır aktörlük yapıyor.. Daha önce futbol oynayan , boks yapan Hassan, haftanın 5-6 günü spor yaptığını, ancak boks gibi ağır bir spora artık hayatında yer olmadığını belirtiyor..

“Hayalimdeki rol James Bond”
Son yıllarda film ve dizilerden yoğun teklif alan Tamer Hassan, evli ve 2 çocuk babası.. 25 yaşındaki oğlu futbolcu.. 18 yaşındaki kızı ise babasının izinden yürüyor.. O da sanatçı olma yolunda.. Boş zamanlarını ailesine ayıran aktör, spor arabalara olan merakıyla da tanınıyor.. Tamer Hassan’ın hayalindeki rol olan “ James Bond” konusuna dönüyoruz yeniden..

“Daniel Craig’den sonra yeni bir aktör arayışında filmin yapımcıları.. Türkiyeden Bond filmlerinin yapımcısı Broccoli Ailesine yoğun bir twitter kampanyası açılsın, benim James Bond olmamı istesinler.. 80 milyon Türk benim James Bond olmam için kampanya yaparsa müthiş olur.. Daniel Craig, bir röportajında etnik bir Bond’un olabileceğini, bu role etnik bir aktörün gelebileceğini söylemişti.. Bir Türk aktör, neden James Bond olmasın ?”

30’Lu yaşlarında aktörlüğe soyunan ve adı Hollywood’da tanınan Tamer Hassan’ın bu rüyası gerçekleşir mi bilemeyiz.. Ancak @realtamerhassan twitter hesabına bu konuda gidecek mesajların büyük ölçüde faydası olacağını söyleyebiliriz..

TÜRK BAYRAKLI DİZİ

“Batman Başlıyor, 24, Drakula, NCIS, Titanların Savaşı” gibi birçok ünlü film ve dizide rol alan, Orlando Bloom, Daniel Craig, Naomi Watts, Morgan Freeman, 50 Cent, Sheen Val Kilmer gibi Hollywood yıldızlarıyla kamera karşısına geçen Tamer Hassan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne tutkusuyla tanınıyor..

TV’lerin popüler dedektif dizisi NCIS’de misafir oyuncu olarak rol aldığı bölümünde, Türk Büyükelçiliği ve Türk bayrağının gösterilmesinde ısrarcı olduğunu belirten oyuncu , “ Her fırsatta Türk asıllı olduğumu tekrarlıyorum..Planet’teki en büyük TV show’u NCIS’da konuk oyuncu oldum.. İkinci defa beni davet ettiler, yeniden rol alacağım.. Orada Türk Büyükelçiliğin önünde çekim yaptık.. Ancak Türkiye’de beni izleyenler, Türk olduğumu bilmiyor.. Halbuki ben çocukluğumda her hafta sonu Türkçe film gösteren sinemaya gider, Kadir İnanır, Kemal Sunal, Türkan Şoray filmlerini izlerdim. Onları izleyerek büyüdüm.. Kadir İnanır’la Londra Türk Film Festivalinde tanıştım. İstanbul’da beraber olduk.. Yeni aktörlerden Kıvanç Tatlıtuğ’a bayılıyorum.. Cem Yılmaz favorim..

Şaban filmleri çocukluğumun en güzel anılarındandır.. Ve hala Türkan Şoray’a hayranım..eşe Karaböcek , Gülden Karaböcek’in çok filmini izledim, şarkılarını dinledim.. Zİynet Sali ile de bir film yapmak istiyorum.. Muhteşem Yüzyıl dizisini de izliyorum. Böyle bir dizide rol almak isterim.. Türk sinemasından veya dizilerinden bir teklif gelirse, ciddi olarak değerlendiririm. Türkiye’de çalışmak isterim. ” diyor..

Games of Thrones’da rol alan ikinci Türk sanatçı olmaktan büyük memnunluk duyduğunu belirtiyor Tamer Hassan. İrlanda’da soğuk ve yağmurlu havada, zor şartlarda diziyi çektiğini kaydeden sanatçı devam ediyor;

“- Hollywood filmleri ile diziler arasında dağlar kadar fark var.. Hollywood filmlerinde bütçe ve zaman daha fazla. Dizide zamana karşı yarışıyorsunuz.. 12-14 bazan 16 saat aralıksız çalışıyorsunuz. Dizide Dothraki kabilesi liderini canlandırıyorum. Bu dili öğrenmek zorundaydım. Öyle zor bir lisanki, anlatamam. Yanlışlık da yapamazsınız, izleyiciler hemen farkederler. İki haftada bir bölüm bitirdik. Her karakter bu dizide ölüyor.. Ancak ben ölmedim. Daha fazla da bilgi veremem”

“CHRİSTİAN BALE İLE YENİ FİLM”

Hollywood’da daha çok “kötü adam, gangster” rolleriyle tanınan Tamer Hassan, önümüzdeki aylarda Birinci Dünya Savaşı sırasında geçen bir Hollywood filmine hazırlanıyor.. Hassan, ünlü aktör Christian Bale’in kendisine bu rolü söz verdiğini belirtiyor..

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.