1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HEDEFİMİZ TRAFİKTE FARKINDALIK YARATMA”
“HEDEFİMİZ TRAFİKTE FARKINDALIK YARATMA”

“HEDEFİMİZ TRAFİKTE FARKINDALIK YARATMA”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, her yıl 6 -12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası’nın bu yıl da bir dizi etkinlikle kutlanacağını, hedefin trafikte farkındalık yaratma olduğunu söyledi.

A+A-

“HEDEFİMİZ TRAFİKTE FARKINDALIK YARATMA”

“TRAFİK KAZALARINDA ÖLÜM ORANI GEÇTİĞİMİZ YIL İLK KEZ AB STANDARTLARI ALTINA İNDİ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, her yıl 6 -12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası’nın bu yıl da bir dizi etkinlikle kutlanacağını, hedefin trafikte farkındalık yaratma olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Saner, Trafik Haftası dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Saner, alınan tedbirler, inşası tamamlanan yollar ile trafikte yol güvenliğinin artırılması ve standartların yükseltilmesi adına son üç yılda yapılan çalışmaların vatandaşlar tarafından da fark edilebilir bir noktaya geldiğini kaydetti.

Bakanlığın, Bahçeşehir Üniversitesi ile bir protokol imzalandığını söyleyen Saner, bu çerçevede KKTC’deki trafikte kara noktaların belirlenmesi ve soruna bilimsel çözüm önerileri üretilmesi adına çalışmaların başlatıldığını vurguladı.

Saner, trafik kazalarındaki ölüm oranının, geçtiğimiz yıl ilk kez Avrupa Birliği standartlarının altına indiğini, bunun umut verici olduğunu belirtti.

SANER, YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Bakanlığın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Saner, “2010 yılında bölünmüş yol uzunluğu 124,0km,  aydınlatma miktarı 37,6 k, New Jersey korkuluk miktarı 0,0km iken, şu anda bölünmüş yol uzunluğu 187,5 km, aydınlatma miktarı 86,0 km, New Jersey korkuluk miktarı 32,0 km ye ulaşmıştır” dedi.

Saner, geçen yıl ada çapında çeşitli noktalara, önemli turistik bölgelerin ve şehirlerin İngilizce isimlerinin yer aldığı 68 adet bilgi ve yön verici levhanın yerleştirildiğini, bu yıl ise 50 adet baş üstü levhanın montesine başlandığını anlattı.

Bakanlığın eş başkanı olduğu Trafik Hizmetleri Komisyonunda alınan bir takım önlemlerin Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde uygulamaya konulacağını belirten Saner, trafikte farkındalık yaratmanın öncelikli hedefleri arasında olacağının altını çizdi.

“BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Saner, “Bakanlık olarak yapılan çalışmalarda hükümetimiz döneminde ilk kez bilimsel olarak trafikle uğraşan bilim adamları ile birlikte çalışmalar başlattık” dedi.

Bu çerçevede Bahçeşehir Üniversitesi ile bir protokol imzalandığını söyleyen Saner, KKTC’de trafikte kara noktaların belirlenmesi ve soruna bilimsel çözüm önerileri üretilmesi adına çalışmaların başlatıldığı, başta başbakanlık kavşağı olmak üzere ülke genelinde toplam dört kavşağın bilimsel olarak projelendirildiğini belirtti.

Yapılan bu çalışmalarla ilgili yakında ihaleye çıkılacağını kaydeden Saner, bu sayede ölümlü trafik kazalarının gerçekleştiği kara noktaların teker teker elden geçirileceğini ifade etti.

Saner, bölünmüş yollarda bulunan sığınmalı kavşakların ortadan kaldırılması çerçevesinde 13 adet alt geçit ve üst geçidin ihale edileceğini ve bu yıl projelerinin tamamlanacağını kaydetti.

Ercan-İskele, Değirmenlik-Çatalköy ve Çatalköy-Girne bölünmüş yollarının proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Saner, 2015 yılı sonunda toplamda 330 km bölünmüş yola ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

“GELİŞME UMUT VERİCİ”

Saner, yapılan çalışmalar sonucunda trafik kazalarındaki ölüm oranının geçtiğimiz yıl ilk kez Avrupa Birliği standartlarının altına indiğini, gelişmenin umut verici olduğunu belirtti.

Bu yıl ölümle sonlanan kazaların iki tanesi hariç tümünün süratten kaynaklanmasının düşündürücü olduğunu söyleyen Saner, diğer kazaların biri hariç tümünün 6 metre genişliğindeki yollarda gerçekleştiğini ifade etti.

Saner, “2010 yılından itibaren inşa edilen tek şerit yolların tümü artık 8 metre genişliğinde inşa ediliyor. Bu da mevcut yollarımızdan % 35 daha geniş olarak inşa edildiği anlamına geliyor” dedi.

Saner, “Yolların kralı yoktur, kuralı vardır. Yollarda araba kullanma sanatı direksiyona hakimiyet sanatı değildir, iyi araba kullanma sanatı kurallara uyma sanatıdır” dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.