1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEKİMLERE KARŞI LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI
HEKİMLERE KARŞI LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI

HEKİMLERE KARŞI LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Hekimlere Karşı Linç Kampanyası Başlatıldı;

A+A-

 

Kıbrıs Türk Hekimler  Sendikası (Tıp-İş)  geçen hafta cerrahi bir operasyonda hayatını kaybeden hasta ile basında çıkan bazı açıklamaları örnek göstererek, medyada hekimlere karşı linç kampanyası başlatıldığını savundu.

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar yaptığı yazılı açıklamada, hekimlerin Hipokrat Yemini’ni hatırlatarak,  hekimlerin her hastaya kendi anne babası, kardeşi ve çocuğu gibi baktığını ifade etti.

Sağlıktaki sistem sorununun hem hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına, hem de hastalara zarar vermekte olduğunu kaydeden Usar, “devlet eliyle itibarsızlaştırılan hekimlerin sıklıkla sağlıktaki sorunların sorumlusu gibi gösterilmekte, günah keçisi yapılmakta olduğunu” ileri sürdü

Bunun sonucu olarak da medyanın hekimleri hedef gösteren bir dil kullanmakta, yanlı yayınlar yapmakta, sağlık çalışanlarına karşı halkı kışkırtmakta olduğunu iddia eden Usar, medyadaki dezenformasyon sonucu hata ile komplikasyonun karıştırıldığını,  komplikasyonun, hastanın ya da doktorun elinde olmadan gelişen, istenmeyen gelişme olduğunu kaydetti.

Usar, istenmeyen gelişmenin sebebi bir hata ise bunun kararını adli soruşturma sırasında ortaya çıkan tıp sorularına yanıt arayan adli tıp ve hukukun vereceğini kaydetti.

Usar, “Yakın zamanda cerrahi bir operasyon sonucunda bir yurttaşımızın hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzmüştür. Yaslı ailesine sabır dileriz. Hasta ailesinin duygusal tepkilerini anlamakla beraber hekimlere karşı medyada başlatılan linç kampanyasını anlamamız ve hoş görmemiz mümkün değildir. Bu tür davranışlar hasta-hekim barışını bozmakta,  hekimlerin mesleklerini yapmalarına engel olmaktadır. Dahası medyada kullanılan bu tür nefret söylemleri toplumda şiddetin önünü açmaktadır” ifadelerini kullandı.

Usar, her medya kuruluşunun tıbbi danışmanlar bulundurması, haber yapmadan önce bu danışmanlara konuyu danışması tavsiyesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.