1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEKİMLERE SAKİN OLMALARI ÇAĞRISI
HEKİMLERE SAKİN OLMALARI ÇAĞRISI

HEKİMLERE SAKİN OLMALARI ÇAĞRISI

Hekimlere Sakin Olmaları Çağrısı

A+A-

Başbakan Kalyoncu ve Sağlık Bakanı İzbul basın toplantısı düzenledi

Başbakan Ömer Kalyoncu ve Sağlık Bakanı Salih İzbul, sağlık sisteminde reform çalışmalarının devam ettiğini ve Genel Sağlık Sigortası’nın 6 ay içinde uygulamaya gireceğini açıkladı.

Genel Sağlık Sigortası yanında, Döner Sermaye ve Performans Sistemi’nin de yürürlüğe girmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Başbakan Kalyoncu ile Sağlık Bakanı İzbul, yapılacak yeni reform çalışmalarıyla sağlıkta ciddi anlamda bir tasarruf yapılacağını, bunun da sağlık çalışanlarının maaş ve ücretlerine olumlu bir şekilde yansıyacağını söyledi.

Başbakan Ömer Kalyoncu ile Sağlık Bakanı Salih İzbul, dün düzenledikleri ortak basın toplantısında, sağlıkta yaşanan sıkıntıları değerlendirerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KALYONCU: “GEÇEN HÜKÜMET DÖNEMİNDE BAŞLAYAN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da yer alan basın toplantısında konuşan Başbakan Ömer Kalyoncu, son günlerde sağlıkta yaşanan tedirginliklere dikkat çekerek, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bir doktora verdiği ceza ardından bazı doktorların istifa ettiğini, bazı doktorların da tedirginliklerinin sürdüğünü söyledi.

Sağlık sisteminin yenilenmesi için bir süredir bazı çalışmaları ve sağlık sistemiyle ilgili yasal öngörüleri bulunduğunu ifade eden Başbakan Kalyoncu, yasal çalışmaların hükümet programında da yer aldığını, geçmiş hükümet döneminde başlayan çalışmaların, bu hükümet döneminde de devam ettiğini kaydetti.

Sağlık Sigortası’nın oluşumuyla ilgili olarak önemli bir kalemin hazırlanması üzerinde durulduğuna işaret eden Başbakan Kalyoncu, bu konuyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile çalışmaların devam ettiğini belirtti.

“6 AY İÇERİSİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ HEDEFİMİZ”

Kurulacak yeni sistemin Genel Sağlık Sigortası olduğunu ve buna bağlı olarak, Döner Sermaye ve Performans Sistemi’nin de yürürlüğe gireceğini belirten Başbakan Kalyoncu, bunların 6 ay içerisinde yürürlüğe girmesini hedeflediklerini vurguladı.

Yapılması planlanan çalışmaların, sağlıkta önemli bir tasarrufu da beraberinde getireceğini, çünkü her hastaneye ayrı bir bütçenin öngörüldüğünü anlatan Başbakan Ömer Kalyoncu, bunun kendiliğinden tasarrufu sağlayacağını, sağlanacak her tasarrufun da sağlık çalışanlarının maaş ve ücretlerine katkıda bulunacağını kaydetti.
“YENİ SİSTEMLE TAM GÜNE GEÇİLECEK”

Uygulamanın, şu anda var olan ve hekimlerin en çok şikâyet ettiği “gelirlerin düşük olması” konusuna da önemli oranda çözüm olacağına inanç belirten Başbakan Kalyoncu, yeni sistemle birlikte tam güne geçileceğini, böylece daha çok hastaya hizmet verileceğini söyledi. Yeni sistemin ayrıca yurt dışına sevkleri de azaltacağına dikkat çeken Başbakan Kalyoncu, bunun da ayrı bir tasarrufu gündeme getireceğini belirtti.

Sağlık Sigortası’nın yürürlüğe girmesi ardından, özel hastanelere açılması konusunun gündeme geleceğini ifade eden Başbakan Kalyoncu, bunun da vatandaşlara doktor seçme özgürlüğü getireceğini vurguladı. Yapılması öngörülen çalışmaların, ilaç sarfiyatında da tasarrufa gidilmesini sağlayacağına dikkat çeken Başbakan Kalyoncu, yapılacak tüm çalışmaların sistemin iyileşmesine fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

İZBUL: “HEKİMLERİN LAYIK OLDUKLARI ÜCRETİ ALMALARINI SAĞLAMA GAYESİNDEYİZ”

Sağlık Bakanı Salih İzbul da, son dönemde alınan bir karardan dolayı sağlık servislerinde ciddi bir tedirginlik olduğuna dikkat çekerek, ikinci iş yasağı konusunun sadece sağlıkta değil, tüm sektörlerde tartışılan bir konu olduğunu anımsattı.

Genel Sağlık Sigortası’ndaki amacın, sağlığı sisteme kavuşturmak ve tam gün hizmetini sağlamak olduğunu vurgulayan Bakan İzbul, tam gün çalışacak hekimleri maddi açıdan rahatlatabilmek, layık oldukları ücretleri almalarını sağlamak gayesinde olduklarını kaydetti.

Genel Sağlık Sigortası sistemi içerisinde, Döner Sermaye ve Performans Sistemi de olacağına dikkat çeken Sağlık Bakanı İzbul, Performans Sistemi’nin belli bir miktardaki gelirin hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına bir artı olarak gelmesini sağlayacağını anlattı.

“MALİ PORTRE HAZIR”

Hükümet programında ilk üç ay içinde mali portreyi ortaya koyacakları sözünü verdiklerini, şu anda mali portrenin hazır olduğunu, Maliye Bakanlığı’na gönderildiğini ifade eden Bakan Salih İzbul, çalışmanın Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndan ekiplerce incelendiğini söyledi.

Şu andan itibaren 6 ay içerisinde Genel Sağlık Sigortası sistemini hayata geçirmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Bakan İzbul, şu anda bu konuyla ilgili atılması gereken adımların sırayla atıldığını, programda şu ana kadar bir aksama görülmediğini vurguladı.

HEKİMLERE SAKİN OLMALARI ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Salih İzbul, sağlık sisteminde yaşanan kaosun şimdi ortaya çıkmadığını, yılların getirdiği bir birikim olduğunu ifade ederek, hekimleri sakin olmaya, olayları sakin bir şekilde değerlendirmeye çağırdı.

Kendilerinin elerinden gelen çabayı ortaya koyduklarına işaret eden Bakan İzbul, tüm konularla ilgili neler yapılabileceğini Maliye Bakanı ile değerlendireceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.