1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HELAL OLSUN
HELAL OLSUN

HELAL OLSUN

Helal olsun

A+A-

 

İngiltere; Rumların hellimi sahiplenme girişimine tepki gösterdi.

Güney Kıbrıs’ın, Avrupa Birliği’ne yapmış olduğu başvuru çerçevesinde hellimi sahiplenmek istemesi, İngiltere’deki üreticiler tarafından tepki gördü.

Politis gazetesi “Hellimimizi İstiyorlar” başlığıyla aktardığı haberine göre, İngiltere’de yayımlanan “The Grocer” adlı dergiye konuşan İngiliz hellim üreticileri, hellim üretimiyle ilgili haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve İngiltere’nin, Kıbrıs’tan sonra en büyük hellim piyasasına sahip olan ülke olduğunu söyledi.

Gazeteye göre, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, İngiliz hellim üreticilerinin bu açıklamaları karşısında “Bazı yabancı şirketlerin hellimin tescili konusundaki paniğinin, Kıbrıs’ın hellim dosyasını sunmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu ve hellimin önemini gösterdiğini” belirtti.

Kuyalis, hellim dosyası için 28 Ekim’e kadar itiraz süresi bulunduğunu ve şu ana kadar, dosya için herhangi resmi itiraz yapılmadığını kaydetti.

Haberde, 28 Ekim’e kadar hellim dosyasına itiraz gelmezse, Avrupa Komisyonu’nun hellim dosyasını otomatikman onaylayabileceği belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.