1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HELİKOPTERLER KONUSU SKANDAL KOKUYOR
HELİKOPTERLER KONUSU SKANDAL KOKUYOR

HELİKOPTERLER KONUSU SKANDAL KOKUYOR

MI-35 Rus saldırı helikopterlerinin tamir-bakımıyla ilgili konunun skandal

A+A-

Rum eski Milletvekillerinden Konstantinos Lordos, MI-35 Rus saldırı helikopterlerinin tamir-bakımıyla ilgili konunun skandal koktuğundan söz etti.

Fileleftheros gazetesine göre Lordos, Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliğinin helikopterlerle ilgili açıklaması üzerine Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve partilere gönderdiği açık mektupta, konuyla ilgili bazı sorular sordu.

Helikopterlerin Rum Milli Muhafız Ordusu’nun operasyonel olanaklarıyla ilgili “beceriksiz” tehditler içeren konunun skandal koktuğundan söz eden Lordos, özellikle vergiler ve işsizliğin vatana diz çöktürdüğü bir dönemde herkesin kamu parasını koruma sorumluluğu olduğuna işaret etti.

Lordos şu soruları da yöneltti: “2 Aralık tarihinde imzalanan sözleşme 2012’den bu yana mı tartışılıyordu? Gergin görüşmeler 2012 yılı içerisinde ne zaman başladı ve o zaman helikopterler ne durumdaydı? Hangi güvenlik koşulları altında kullanılıyorlardır? Tamiratlar ne zaman aciliyet kazandı? Rusya’nın yaptığı açıklamada ileri sürüldüğü üzere Kıbrıs Savunma Bakanlığı neden ön ödemenin yılsonuna kadar yapılması için başvuruda bulundu?”

HELİKOPTERLER VE GEMİLERİN ÖDENEKLERİYLE İLGİLİ YENİ BİR GELİŞME YOK

Öte yandan Haravgi gazetesi, iki adet açık deniz devriye (karakol) gemisi satın alınmasıyla ilgili 100 milyon Euro’luk ödenekle, MI-35 helikopterlerinin bakım-tamiriyle ilgili 28 milyon Euro’luk ödeneğin serbest bırakılması konusunda dün de bir gelişme kaydedilmediğini yazdı.

Gazete, ödenekleri serbest bırakma talebi Savunma Bakanlığı aracılığıyla Hükümet tarafından yapılmasına rağmen DİSİ meclis grubunun, talep karşısında olumsuz bir duruş sergilemeyi sürdürdüğünü belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.