1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HELLİM DOSYASINA TEPKİ YAĞDI
HELLİM DOSYASINA TEPKİ YAĞDI

HELLİM DOSYASINA TEPKİ YAĞDI

Rum siyasi partilerin hellim dosyasını selamladıkları...

A+A-

 

KUYALİS: “EN AZ YÜZDE 50 ORANINDA KEÇİ VE KOYUN SÜTÜ OLMADAN HELLİMİN PATENTİNİ ALAMAYIZ”

SİYASİ PARTİLER MEMNUN

Rum Hayvan Besicileri Birliği ile Rum Peynir Üreticileri Birliği’nin, “Hellim/Halloumi” isminin patentinin alınması için hazırlanan dosyaya tepki göstererek, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’i istifaya çağırdıkları bildirildi.

Politis gazetesi, dosyanın önceki gün Brüksel’e gönderilmesinin ardından, Rum Hayvan Besicileri Birliği’nin, hellim dosyasının özenilmeden hazırlandığını ve Brüksel’de kabul edilme şansı bulunmadığını belirttiğini yazdı.

BESİCİLER HUKUKİ PROSEDÜR BAŞLATIYOR

Habere göre Hayvan Besicileri Birliği, hellim dosyası aleyhinde hukuki prosedür başlatacaklarını kaydederken, Brüksel’den de dosyaya itiraz geleceğini ifade ettiler.

Birlik ayrıca, dosyanın bu haliyle kabul edilmesinin, ekonomiye büyük bir darbe vuracağını kaydetti.

ÜRETİCİLER: “ENDİŞE VE KARMAŞAYA SEBEP OLDU”

Rum Peynir Üreticileri Birliği ise, hellim dosyasının büyük bir endişeye ve karmaşaya sebep olduğunu belirterek, kimsenin birliğin bu konudaki fikirlerini dinlemediğini ve hellim dosyasının, hukuki görüş ile gerçeklikten yoksun olduğunu ifade etti.

KUYALİS: “DOSYA DANIŞMA KOMİTESİ’NİN RAPORUNA DAYANDIRILDI”

Öte yandan Simerini gazetesi ise, Kuyalis’in bu tepkilere yanıt vererek, yeni dosyanın, konuyla ilgilenen Danışma Komitesi’nin raporuna dayandırıldığını söylediğini yazdı.

Habere göre Kuyalis, hayvan besicileri ile peynir üreticilerinin tepkilerini anladığını belirtirken, hellimde en azından yüzde 50 oranında keçi ve koyun sütü kullanılmaması halinde, hellimin patentinin alınmasının mümkün olmayacağını söyledi.

PARTİLER MEMNUN

Öte yandan Fileleftheros gazetesi ise, Rum siyasi partilerin hellim dosyasını selamladıklarını yazdı.

Gazeteye göre AKEL, DİSİ, KS EDEK ve EURO. KO, hellim dosyası prosedürünün tamamlanarak, dosyanın Brüksel’e gönderilmesinden memnun olduklarını ve dosyanın kabul edilmesi halinde, ülkedeki tarım ekonomisine büyük katkı sağlanacağını belirttiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.