1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HELLİMİ “KAYBETMEKTEN” KORKUYOR
HELLİMİ “KAYBETMEKTEN” KORKUYOR

HELLİMİ “KAYBETMEKTEN” KORKUYOR

Hellim tehlikede!

A+A-

Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı’nın, hellimin patentinin alınmasına yönelik dosyanın hazırlanması ve yollanması konusundaki faaliyetlerinin, Rum üreticilerinin “hellimi kaybetmesine” neden olacağı belirtildi.

Haravgi gazetesi “Hellimi de, Sepeti De Kaybedeceğiz” başlığıyla verdiği haberinde, Rum Tarım Bakanlığı’nın hellim dosyasının Danışma Komitesinde bulunduğu mantığının arkasına saklanarak kabul edilmez bir şekilde konuyu sürüncemede bıraktığını, bunun neticesinde de hellim dosyasının incelenmek üzere Brüksel’e yollanmasının geciktiğini yazdı.

Gazete, edindiği bilgilere göre, konunun sürüncemede bırakılmasının hedefinin de, hellim yapımındaki kota konusunda ilgililerce kabul edilir ortak bir formül bulunması ve sığır besicilerinin memnun edilmesi olduğunu belirtti.

Öte yandan Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, hellim dosyasının Danışma Komitesi’nde bulunduğunu, en geç bir ay içerisinde incelenmesinin tamamlanacağını ve Brüksel’e yollanacağını ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.