1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'HELLİMİN TESCİLİ SADECE YIKIM GETİRECEK!'
'HELLİMİN TESCİLİ SADECE YIKIM GETİRECEK!'

'HELLİMİN TESCİLİ SADECE YIKIM GETİRECEK!'

'Büyük bir yıkım olacak!'

A+A-

Kıbrıslı Rum peynir üreticilerinin, hellimin hazırlanan dosyada olduğu gibi tescil edilmesi durumunda büyük bir yıkıma uğranacağını ifade etti.

Simerini gazetesi “Peynir Üreticileri Dosya İçin ‘Bağırıyor’… Beklenen Tescilin Yıkım Getireceğini Vurguluyorlar” başlıklarıyla verdiği haberinde, Peynir Üreticileri Birliği’nin, bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen “Kıbrıs Süt Ürünleri Kongresi”nin sonuç bildirgesini yayımladığını yazdı.

Sonuç bildirgesinde kaydedilenlere göre Birlik, hellimin, başvurunun yapıldığı şekilde tescil edilmesi halinde ortaya çıkacak tehlikelere işaret etti.

Tarım Bakanlığı’nın verilerine göre hellimin, hazırlanan dosyada olduğu gibi tescilinin sadece yıkım getireceğini iddia eden Birlik, kendilerinin, bir ürünü ekonomiyi olumsuz etkileyecek şekilde tescil eden AB’deki tek devlet olacaklarını söyledi.

Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin icraatlarını eleştirerek, Abraham Lincoln’un “Bazı insanları her zaman, bütün insanları da bazen kandırabilirsiniz, ama bütün insanları her zaman kandıramazsınız” sözlerine işaret eden Birlik, tescile göre yüzde 51 koyun-keçi sütü oranının bugün uygulanması durumunda üretimde yüzde 60’lık bir düşüş olacağını belirtti.

Birlik, 2016 yılında 24 bin tonluk üretimin 19 bin tonunun ihraç edildiğine dikkati çekerek, tescilin bugün uygulanması halinde üretimin 9 bin 200 ton, ihracatın da 5 bin 200 tona düşeceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.