1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEM ARABASINI HEM PARASINI ÇALDILAR!
HEM ARABASINI HEM PARASINI ÇALDILAR!

HEM ARABASINI HEM PARASINI ÇALDILAR!

Lefkoşa’da dün sabaha karşı Barış Erkmen’in JL585 plakalı arabasına bindikten sonra boğazını kemerle sıkıp 500 TL’sini zorla aldılar.

A+A-

Lefkoşa’da dün sabaha karşı Barış Erkmen’in JL585 plakalı arabasına bindikten sonra boğazını kemerle sıkıp 500 TL’sini zorla aldıktan sonra Erkmen’i aracından aşağıya atarak olay yerinden kaçtıkları iddia edilen Ümit Ertuğrul ve Mehmet İri dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutuklandı.

Abbas ELMAS

Olaydan 24 saat geçmeden “Soygun ve şiddet tehdidi” suçlamasıyla polis tarafından tespit edilerek gözaltına alınarak yargı huzuruna çıkarılan zanlı Ümit Ertuğrul ve Mahmut İri, haklarına başlatılan polis soruşturması kapsamında 3 gün tutuklu kalmalarına emir verildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Taşbel, zanlıların 23 Ağustos’ta saat 03.00 sıralarında Lefkoşa’da meydana gelen “Soygun ve şiddet tehdidi” suçuyla methaldar olduklarını söyledi.

Taşbel, zanlıların dün 03.00 sıralarında Lefkoşa Çağlayan Parkı’nda karşılaştıkları Barış Erkmen isimli kişiyle bir süre sohbet ettikten sonra müştekinin JL585 plakalı aracına binerek Organize Sanayi Bölgesi’ne gittiklerini belirtti. Ömer Taşbel, Zanlı Ümit Ertuğrul’un Sanayi Bölgesi’nde bulundukları bir sırada belindeki kemeri çıkararak müşteki Erkmen’in boğazına sarıp sıktıktan sonra zorla cebinde bulunan 500 TL nakit parasını sirkat ettiğini kaydetti.

Zanlıların daha sonra müşteki Erkmen’i Küçük Kaymaklı bölgesine götürdüklerini ve söz konusu araçtan attıktan sonra olay yerinden ayrıldıklarını dile getiren polis memuruTaşbel, her iki zanlının da şubeye celp edilerek gözaltına alındığını ifade etti.

Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerine de değinen Ömer Taşbel, zanlı Ertuğrul’un çaldığı paraları Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölgelerinde harcadığını belirtiğini ve üzerinde yapılan aramada 11.50 TL bozuk para bulunduğunu söyledi.

Olayda zanlılar tarafından el konan müştekiye ait JL585 plakalı aracın da zanlı Ümit Ertuğrul’un kullanımında tespit edildiğine değinen Ömer Taşbel, yürütülen polis soruşturmasının henüz çok yeni olduğuna dikkat çekerek, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı Ümit Ertuğrul, “Efendim ben bu suçu işledim. 3 gün tutuklu kalmamı gerektirecek bir durum yok. Her şeyi polise anlattım” şeklinde savunmasını yaptı. Söz hakkı alan zanlı Mehmet İri ise “Benim bu olayla bir ilgim yok. Arkadaşım kendi başına bu suçu işledi. Ben arabanın ilk durduğu yerde arabadan indim. Böyle bir şey yapacağından haberim yoktu” şeklinde konuştu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise, zanlıların olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.