1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEM DE YEĞENİNE!
HEM DE YEĞENİNE!

HEM DE YEĞENİNE!

Türkiye’den ziyaretine geldiği yeğenine ...

A+A-

 

Türkiye’den akrabasının yanına tatil için gelen Sezgin Başdemir isimli kişi, ziyaretine geldiği yeğeninin cep telefonunu çaldığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınarak dün Girne’de yargı huzuruna çıkarıldı. Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lapta Polis Karakolu’nda görevli Polis Memuru Erkan Yavuz, zanlı Sezgin Başdemir’in 25 Eylül’de Alsancak’ta meydana gelen “İkametgâhtan sirkat” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Yavuz, zanlının önceki akşam kısa bir süre yanında kaldığı akrabası Gökhan Başdemir’in ikametgâhına izinsiz girerek, bir adet Samsung S4 marka cep telefonunu çaldığını açıkladı.

Zanlının verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini ve emareyi polise teslim ettiğini ifade eden Erkan Yavuz, zanlının TC vatandaşı olduğunu, KKTC ile hiçbir bağı ve kalacak yerinin olmadığını söyledi.

Şikâyeti geri çekti

Telefonu çalınan Gökan Başdemir’in zanlı hakkındaki şikâyetini geri çektiğini de ifade eden Yavuz, davalarında hazır bulunabilmesi için, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının yargılanacağı güne kadar yurt ışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 15 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.