1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEM İŞİNDEN HEM ÖZGÜRLÜĞÜNDEN OLDU!
HEM İŞİNDEN HEM ÖZGÜRLÜĞÜNDEN OLDU!

HEM İŞİNDEN HEM ÖZGÜRLÜĞÜNDEN OLDU!

6 ay hapis yatacak!

A+A-

Çalıştığı işyerinden 650 TL değerinde su vanası ve boru çalıp, bu eşyaları başka birisine satan Yıldıray Onar, 6 ay hapis cezası aldı

Emine UYSAL

Tüfekçi LTD.’e ait Haspolat’taki depodan 650 TL değerinde su vanası ve bir adet temiz su borusu çalmaktan yargılanan şirket çalışanı Yıldıray Onar, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Müstahdem tarafından sirkat” ve “Sahtekarlıkla Para Temini” suçlarından itham edilen Yıldıray Onar, suçlamaları kabul etti.

Tüfekçi Ltd. bünyesinde su tesisatçısı olarak çalışan zanlı Yıldıray Onar, ağustos ayı içerisinde, Haspolat’ta bulunan Tüfekçi Ltd.’e ait depo içerisinden su vanaları ile bir adet su borusunu sirkat ederek, söz konusu malzemeleri Z. A.’ya 240 TL karşılığında satmıştı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Atilla Enver Etkin hazır bulundu.

Dava kararını okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığı, kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi.

Hüdaverdi, sanığa getirilen müstahdem tarafından sirkat suçunun 7 yıla, sahtekarlıkla para temini suçunun ise 3 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi ve yaygın suçlardan olduğuna işaret etti.

Özellikle müstahdem tarafından sirkat suçunun işçi ile işveren arasındaki ilişkiyi zedeleyen suçlardan olduğuna vurgu yapan Hüdaverdi, Yüksek Mahkeme’nin bu tür suçlara caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi gerektiğine işaret ettiğini kaydetti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 6 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.