1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEM KAÇAK GİRİŞ HEM UYUŞTURUCU!
HEM KAÇAK GİRİŞ HEM UYUŞTURUCU!

HEM KAÇAK GİRİŞ HEM UYUŞTURUCU!

Cezaevine gönderildiler!

A+A-

Biri arabanın bagajında olmak üzere, Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye girerken tasarruflarında 43 gram uyuşturucu bulunan iki zanlı yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi

Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan 3 Mayıs’ta KKTC’ye geçiş yaparken yakalanan ve tasarruflarında 43 gram uyuşturucu bulunmanın yanı sıra biri de arabanın bagajında gizlenirken bulunan iki kişi hakkındaki polis soruşturması tamamlandı ve her iki zanlı da hem uyuşturucu suçlarından hem de yasa dışı olarak ülkeye giriş yapmak veya yardım etmekten yargılanmak üzere teminatla cezaevine gönderildi.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” ile “Birinci derecede askeri bölgeyi ihlal etmek” suçlarıyla tutuklanan ve dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan iki zanlı, bir ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gitti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ergin Atıcı, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ozan Özder’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Özder, 03.05.2018 tarihinde, zanlı M. E.’nin (E-25) tasarrufunda uyuşturucu olduğu bilgisinin alındığını ve araçta arama yapıldığını belirtti.

Özder, aynı gün saat 19.58’de, Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapan M. E.’nin kullanımında bulunan araçta polis tarafından yapılan aramada M. M. J. Y.’nin aracın bagaj kısmına gizlenmek suretiyle muhaceret işlemi yaptırmadan KKTC’ye kanunsuz giriş yaptığının tespit edildiğini söyledi.

Özder, aracı kullanan 25 yaşındaki M. E. ve bagajda saklanan M. M. J. Y. tutuklandığını ve bulunan 43 gram hintkeneviri türü uyuşturucuya da emare olarak el konulduğunu söyledi.

Özder, zanlıların birlikte ülkeye uyuşturucu ithal edip sattıklarını itiraf ettikleri belirtti.

Özder, zanlıların 450 Euro karşılığında konu maddeyi güneyden satın aldıklarının belirlendiğini kaydetti.

Her iki zanlının da gönüllü ifade verdiğini belirten Özder, tahkikatın tamamlandığını ve zanlıların bir ay süreyle Merkezi Cezaevi’nde kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, tahkikatın tamamlandığına ve talep edilen sürenin yerinde olduğuna bulgu yaparak, her iki zanlının da 1 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde kalmasına emir verdi.

Haber Kaynağı: Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.