1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEM ŞOK HEM SİNİR OLDU!
HEM ŞOK HEM SİNİR OLDU!

HEM ŞOK HEM SİNİR OLDU!

İçişleri Bakanlığı’nda akılalmaz olay;

A+A-

Bakanlığa yakışmayan davranış

İzin Kurulu Sekreterliği makamında görev yapan izin Kurulu Sekreteri Canan Sezenler’in İçişleri Bakanlığı’ndaki kilitli odası zor kullanılarak açıldı. Sezenler polise şikâyette bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan İzin Kurulu Sekreterliği makamındaki İzin Kurulu Sekreteri Canan Sezenler’in İçişleri Bakanlığı giriş katındaki kilitli odası, önceki gün, İçişleri Bakanlığı’ndaki üst düzey bir bürokrat tarafından zor kullanılarak açıldı ve içeriye boş kutular bırakıldı. Olayı öğrenen Canan Sezenler, yaşanılan bu olaya çok sert tepki gösterdi. Sezenler, “Bu bir resmi daireye özellikle İçişleri Bakanlığı’na hiç yakışmayan bir davranış oldu” dedi.

Geçici olarak kalıyorlardı

Daha önce İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı bünyesinde görev yapan İzin Kurulu Sekreterliği, trafik birimlerinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na devri sonrasında otomatik olarak bu bakanlık altında çalışmaya başladı.

Ancak diğer birimler Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı binasında görev yaparken İzin Kurulu Sekreterliği ve çalışanları, İçişleri Bakanlığı binasında hizmet vermeye devam etti. Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanan bir makamın başında olan İzin Kurulu Sekreteri Canan Sezenler de bu binada görevini devam ettirdi.

Olay polise yansıdı

Yıllarca İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı bünyesinde İzin Kurulu Sekreterliği makamında görev yapan İzin Kurulu Sekreteri Canan Sezenler,  makamına ait kilitli odanın zor kullanılarak açılması üzerine olayı polise yansıttı.

Canan Sezenler makam odasının kilitli olmasına rağmen kendisinin yokluğu fırsat bilinerek odasının açıldığını ve içeriye boş karton kutuların bırakıldığını ifade etti.

Resmi yazıyı almadan odamı zorla açtılar

Canan Sezenler şöyle devam etti:

“Çocuğumun rahatsızlığı nedeniyle rapor alarak iki gün işe gelmedim. Önceki akşam aynı bakanlıkta çalışan abim bana, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik imzalı bir resmi yazı getirdi. Burada bana odanın boşaltılması gerektiği, bağlı bulunduğum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile de görüş birliğine varıldığı yazıyordu. Ancak aynı gün, daha bana yazı ulaşmadan odama zorla girilip kutu bıraktılar.”

Bunun yöntemi bu değil

Canan Sezenler, odayı açtıranın Bakanlık Müdürü Özlem Bayramoğlu olduğunu, kapıyı bir demirle esneterek kilitli kapının zor kullanılarak açıldığını söyledi. Sezenler, odasındaki çiçeklerin de taşınması için orada bulunan bir gardiyana emir verildiğini, ancak gardiyanın ikinci kez geldiğinde odayı kapalı bulduğu için çiçekleri taşıyamadığını belirtti. Yapılan bu uygulamanın hoş bir davranış olmadığını vurgulayan Sezenler, “Bunun yöntemi zorla kapı açıp içeriye boş karton kutu koymak değil” dedi. Telefonunun 24 saat açık olduğunu vurgulayan Sezenler “Neden bana ulaşmak yerine başka yöntemler kullanılıyor” diye sitem etti.

Olay yeri inceleme polisi de geldi

Odasına zorla girildiğini öğrenen Canan Sezenler dün sabah makamına gittiğinde boş karton kutuları odasında gördü. Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’ye şikâyette bulunan Sezenler’in ihbarının ardından İçişleri Bakanlığı’na gelen polisler Canan Sezenler’in ifadesini aldı. Daha sonra bakanlığa “olay yeri inceleme polisi” geldi.

“Bu konuyu bakanlık müsteşarı ile konuşarak anlaştık”

İçişleri Bakanlığı’nda yaşanan bu olayın ardından görüşüne başvurduğumuz İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, gazetemize şunları söyledi:

“Bu konu tam bir yıldır gündemimizde. Bu birimlerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanmasının ardından 30 Ocak 2014 tarihinden itibaren resmi yazı yazmak suretiyle binamızda bulunan bu birimlerin kullandıkları odaların boşaltılmasını istedik. Ancak bugüne kadar maalesef bu gerçekleşmedi. En son çıkan muhaceret affı dolayısıyla alt katta bulunan muhaceret ofislerinde sıkışıklık yaşanacağını tahmin ettiğimizden, o odalara olan ihtiyacımızı bir kez daha 8 Aralık 2014 tarihinde yazdığımız resmi yazı ile Canan Sezenler’e bildirdik. Bu konuyu bu birimlerin bağlı olduğu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile de görüşerek uzlaştık. Hatta aynı bakanlığın müsteşarı Sayın Suat Yeldener ile de görüştük. Fakat ne yazık ki Canan Sezenler bir türlü bu odanın boşaltılmasına yanaşmadı.”

“Yardımcı olmaya çalıştık”

Konu hakkında bilgi aldığımız İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ve Bakanlık Müdürü Özlem Bayramoğlu, odanın açılmasında bir art niyet olmadığını, tamamen odalara acil ihtiyaçları olduğu için, Canan Sezenlere yardımcı olmak adına boş kutu bırakıldığını, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile de uzlaşmaya vardıkları için herhangi bir tereddütlerinin de olmadığını dile getirdi. Konunun bu şekilde yansımasının üzücü olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, “Bunların yaşanmasına fırsat verilmemeliydi” diye konuştu.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.