1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HEM YASTAYIZ, HEM İSYANDA…”
“HEM YASTAYIZ, HEM İSYANDA…”

“HEM YASTAYIZ, HEM İSYANDA…”

“HEM YASTAYIZ, HEM İSYANDA…”

A+A-

KÖY SAKİNLERİ ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARINI, ANAYOLU KESEREK PROTESTO ETTİ

KAPTAN: “BU YOLDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ… HIZ TESPİT KAMERASI VE BARİYER ŞART…”

Sütlüceliler, Ercan İskele anayolunun 8 ile 9’uncu kilometresinde dün meydana gelen ve 85 yaşındaki Ali Kavaz’ın hayatını kaybettiği ölümlü trafik kazasının ardından bugün, güzergahtaki hız tespit kamerası ve bariyer eksikliğine dikkat çekmek için eylem gerçekleştirdi.

Eylem, Ali Kavaz’ın Sütlüce’deki cenaze töreninin ardından kazanın meydana geldiği yerde yapıldı. Eylem için yolda güvenlik önlemi alan polisle köylüler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Sütlüceliler, ölümlü kazalara tepkilerini anayolu trafik akışına kapatarak gösterdi.

“HEM YASTAYIZ, HEM İSYANDA…”

“Hem yastayız, hem isyanda” pankartı açarak yetkililerden trafik güvenliği için önlem isteyen Sütlüce sakinleri, “Başka canlar gitmesin”, “Sabit radar istiyoruz,”, “Ulaştırma Bakanı göreve” gibi pankartlar da taşıdı.

Bir pankarta ise, bu yoldaki trafik kazalarında hayatını kaybeden Zeka Sütlüceli, Ahmet Karas, Türker Kadı, Yusuf Hulusioğlu ve Ali Kavaz’ın isimleri yer aldı.

ANAYOLA OTURDULAR

Polisin, “Kaymakamlıktan izin alınmadan yol kapatılamaz” uyarasına karşın köylüler eylemi anayola oturarak sürdürdü.

Eyleme, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar’ın yanı sıra bölge köylerin muhtarları ve sakinleri de katıldı.

KAPTAN: “BU YOLDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

Sütlüce Muhtarı Hüseyin Kaptan, eylem sırasında basına yaptığı açıklamada, bu yolda 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Dünya bu kazaları duydu, devlet yetkilileri duymadı mı?” diye sordu.

Söz konusu yola hız tespit kamerası konulmasının şart olduğunu söyleyen Kaptan, yolun 5 metre yüksekliğinde olduğunu ve bariyerin şart olduğunu belirtti.

“EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Bölgede tali yollardan anayola direk çıkışlar olduğunu ve bunun sürücüler için tehlike yarattığını kaydeden Kaptan, fazla olan tali yolların kapatılmasını istedi.

Köy Muhtarı Hüseyin Kaptan, yetkililerden taleplerine olumlu yanıt almadıkları durumda eylemlerine devam edeceklerini de vurguladı.

Köy sakinlerinin de sıkıntılarını dile getirdiği eylemde, yetkililere, “İnsan yaşamına değer verin” çağrısı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.