1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEMEN ARDINA!
HEMEN ARDINA!

HEMEN ARDINA!

Yok artık...

A+A-

Daha önce çeşitli defalar mahkum olup, şartlı tahliye ile serbest kaldıktan sonra satışa hazır paketlenmiş 200 gram ''eroin'' türü uyuşturucu madde ile yakalanan Erkan Yeşilyayla, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ağır ceza heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Başkan Ömer Güran, Olcay Yarar’ın 1 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye-Adana’da Cemal Aytiç isimli şahısla buluşup, sanık Yeşilyayla’ya getirilmek üzere 200 gram eroin aldığını, Olcay Yarar’ın aynı gün uçağa binip iç çamaşırına sakladığı uyuşturucu maddeyi KKTC’ye ithal ettiğini belirtti.

Güran, sanık Yeşilyayla’nın Ercan’a gelen Olcay Yarar’ı aracı ile alıp Lefkoşa’ya getirip bir pansiyona yerleştirdiğini ve getirdiği uyuşturucu maddeyi aldığını ifade etti. Güran, 29 Ağustos tarihinde alınan ihbar üzerine sanık Yeşilyayla’nın Gayretköy’deki evinde arama yapıldığını ve iki spor ayakkabısı içerisinde eroin türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Sanığın aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini kaydeden Güran, sanığın benzer suçlardan sabıkası olduğunu, daha önce mahkum edildiğini ve şartlı tahliye olduktan hemen sonra aynı suçu işlemeye devam ettiğini söyledi.

Uyuşturucu madde suçlarının yaygınlaştığını, sanıklara ve bu suçu işleme eğiliminde olan kişilere ibret olacak cezalar verilmesi gerektiğini belirten Güran, benzer suçlardan sabıkası olan sanığa hapis cezası vermeyi uygun gördüklerini ve oy birliği ile 4 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.