1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HEMEN ÇÖZÜM” SLOGANIYLA ETKİNLİK
“HEMEN ÇÖZÜM” SLOGANIYLA ETKİNLİK

“HEMEN ÇÖZÜM” SLOGANIYLA ETKİNLİK

Tarihi fırsatı heba etmemeleri çağrısı.. Hemen Çözün talepleri..

A+A-

TP/BG GENÇLİK ÖRGÜTÜ “HEMEN ÇÖZÜM” SLOGANIYLA ETKİNLİK DÜZENLEDİ

“SAYIN EROĞLU’NA VE SAYIN ANASTASİADİS’E ORTAK YURDUMUZ KIBRIS İÇİN BU TARİHİ FIRSATI HEBA ETMEMELERİ ÇAĞRISINI YAPIYORUZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Genel Sekreteri Semih Kolazali, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Atastasiadis’e  başlayan görüşme süreci ile ilgili “tarihi fırsatı heba etmemeleri çağrısında” bulundu ve “Hem Çözüm” taleplerini yineledi.

CTP/BG Gençlik Örgütü bugün başlayan müzakere sürecinde destek için Metehan Sınır Kapısı’nda etkinlik düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Saat 10.30’da sınır kapısında toplanan CTP/BG gençlik örgütü üyeleri ellerinde “Hemen Çözün” yazılı pankart taşıdı.

CTP/BG Gençlik Örgütü üyeleri, Cumhurbaşkanı  Derviş Eroğlu’nun görüşmelere katılmak üzere uluslararası havaalanına gitmek üzere Ara Bölge’ye geçeceği sırada alkışlarla destek belirtti.

Ardından CTP/BG Gençlik Örgütü Genel Sekreteri Semih Kolazali basın bildirisi okudu.

Başlayacak olan görüşme sürecine aktif şekilde müdahil olacaklarını dile getiren Kolozali, çözümsüzlüğe daha fazla tahammülleri kalmadığını söyledi.

Gençliğin kurtuluşunun Kıbrıs’ta barış yapılmasında geçtiğini ifade eden Kolozali, “Geleceğini bu adadan başka yerde kurmak istemeyen Kıbrıslı Türk gençliği, Cumhurbaşkanı’nı müzakerelere gönderirken, onun da bu bilince sahip olduğundan emin olmak istiyor” dedi.

Kolozali Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan “hemen çözüm” talep ettiklerini belrtti.

Çözümün Kıbrıs’ta yaşayan tüm gençlerin ortak geleceğini aydınlatacağını belirten Kolozali, çözümün hayati olduğunu ekledi.

hemen.jpg

“İki liderin metin dışındaki görüş ve önerilerinin süreci çıkmaza sokacağı gerçeğini hatırlatırız” diyen Kolozali, tek egemenlik, tek uluslar arası kimlik ve tek vatandaşlık temelinde bir çözüm arzu ettiklerini dile getirdi.

“Sayın Eroğlu’na ve Sayın Anastasiadis’e ortak yurdumuz Kıbrıs için bu tarihi fırsatı heba etmemeleri çağrısını yapıyoruz” diyen Kolazali, müzakere edilecek olanın gençlerin geleceği olduğunu söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.