1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEMŞERİ KIYAĞI!
HEMŞERİ KIYAĞI!

HEMŞERİ KIYAĞI!

Müdür hemşerilerine kıyak geçti!

A+A-

Suna ERDEN
Sahte öğrenci belgesi düzenlediği ortaya çıkarak tutuklanan bir üniversitenin Uluslararası Tanıtım Ofisi Müdürü, Pakistan uyruklu zanlı Aisha Rehman hakkındaki soruşturma devam ediyor. Zanlının bir şahısla birlikte ülkeye çalışmaya gelen Pakistanlı kişilere öğrenci vizesi alabilmek için para karşılığı birçok sahte belge düzenlediği belirtildi. Ülkeden çıkış yapmaya çalışırken havaalanında gözaltına alınan ve üç gündür tutuklu olan zanlı dün ek süre talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılırken, suç ortağının ise arandığı açıklandı.  
Suç ortağı var

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir üniversitede, Uluslararası Tanıtım Ofisi Müdürü olarak çalışan zanlı Aisha Rehman’ın 10 Mayıs 2018 tarihinde, yabancı uyruklu bir kişinin üniversitede kaydı olmadığı halde adına sahte öğrenci belgesi düzenlediğini ve belgeyi öğrenci işleri müdürüne imzalatarak tedavüle sürdüğünü söyledi. Zanlının 18 Mayıs 2018 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edildiğini kaydeden polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmada zanlının bir başka aranan şahıs ile birlikte para karşılığı Pakistan uyruklu kişilere sahte belge düzenlediğinin tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
Polis, soruşturmanın devam ettiğini, olayla bağlantılı bir kişinin daha arandığını belirterek, belirterek zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.