1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEMŞİRELER BAŞKA HASTANIN ÖLÜMÜNE DE SEBEP OLMUŞ!
HEMŞİRELER BAŞKA HASTANIN ÖLÜMÜNE DE SEBEP OLMUŞ!

HEMŞİRELER BAŞKA HASTANIN ÖLÜMÜNE DE SEBEP OLMUŞ!

Hastayı kontrol etmediler!

A+A-

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde 2014 yılında tedavi görürken hayatını kaybeden Şükriye Ağdelen’in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen yoğun bakım hemşireleri Şifa Bağı ve Buse Gökçe dün yargı huzurundaydı

Devrim DEMİR

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde 2014 yılında, tedavi gören Şükriye Ağdelen’i 10 saat süreyle kontrol etmeyip, “ölümüne sebep olmakla” suçlanan Şifa Bağı ve Buse Gökçe isimli hemşireler, dün yine Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeydi.

2014 yılında mahkeme huzuruna çıkartılarak, teminata bağlanan Bağı ve Gökçe 3 yıldır tutuksuz yargılanmayı bekliyor.

Aleyhlerine getirilen “ölümüne sebep olma” suçunu kabul etmeyen, Şifa Bağı ve Buse Gökçe aleyhine dün son kez dava ertelendi.

Savunma avukatı duruşma tarihi talep etti

Başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Yargıç Murat Soytaç ve Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda olan davada, savunma avukatı suçu kabul etmedikleri yönünde beyanda bulunarak davanın duruşma olarak dinlenmesi için gün talebinde bulundu.

Mahkeme başkanı Melek Esendağlı, Şifa Bağı ve Buse Gökçe’nin itham edilmesi için davayı 12 Ocak 2018 tarihine erteledi.

Kameralarda kontrol etmedikleri ortaya çıkmıştı

Böbrek yetmezliği, tansiyon ve şeker hastalığından dolayı 2014 yılı 31 Ocak tarihinde Lefkoşa Devlet Hastanesi Kroner bakım ünitesinde müşahede altına alınan Şükriye Ağdelen, 1 Şubat’ı 2 Şubat’a bağlayan gece yaşamını kaybetmişti. Ağdelen’in ailesi ölüm ihmali olduğu gerekçesi ile şikâyet üzerine hastane kamera görüntüleri incelenmişti.

İncelenen kamera görüntülerinde, Bağı ve Gökçe’nin Ağdelen’in öldüğü akşam saat 21.00-07.00 sıralarında görevli oldukları tespit edilmiş, yaşam destek ünitesine bağlı olan Şükriye Ağdelen’i sürekli izlemek ve kontrol etmekle yükümlü olan zanlıların, işlerini yapmadıkları ortaya çıkmıştı.

100’er bin TL kefaletle serbest kalmışlardı

Bağı ve Gökçe Mayıs 2014 yılında “tedbirsizlik veya dikkatsizlikten dolayı ölüme sebebiyet verme” suçlarından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmıştı.

Zanlılar ileride yargılanmak üzere yurt dışına çıkışları yasaklanarak 2’şer kefilin imza edeceği 50’şer bin TL’lik kefaletle serbest bırakılmışlardı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.