1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEMŞİRELER YANLIŞ KAN VERİP ÖLÜME SEBEP OLDULAR!
HEMŞİRELER YANLIŞ KAN VERİP ÖLÜME SEBEP OLDULAR!

HEMŞİRELER YANLIŞ KAN VERİP ÖLÜME SEBEP OLDULAR!

Şok!

A+A-

Lefkoşa Devlet Hastanesinde tedavi gördüğü sırada yanlış kan verilmesi üzerine hayatını kaybettiği anlaşılan Akile Vardan’a kanı verdiği tespit edilen hemşire Saadet Şafak ve kan verme işlemi sırasında yanında olan hemşireler Metehan Çayırcı ve Arzu Alan tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis müfettiş muavini Behiç Akçın olayla ilgili bulguları aktardı. Akçın, huzurda bulunan zanlılar Saadet Şafak, Metehan Çayırcı ve Arzu Alan’ın 14 Nisan 2017 tarihinde saat 04.00 raddelerinde Lefkoşa Devlet Hastanesi Dâhiliye Servisinde müşahede altında tutulan Akile Vardan’a yanlış kan verilmesi sonucu ölümüne neden oldukları gerekçesi ile tutuklandıklarını söyledi.
Polis, yapılan tahkikat neticesinde maktule kanı verdiği tespit edilen zanlı Saadet Şafak ile kan verme işlemi sırasında yanında bulunan Metehan Çayırcı ve Arzu Alan “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne sebep olma” suçundan dava getirildiğini belirtti. Polis Müfettiş Muavini Behiç Akçın, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum