1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ”HEMŞİRELERİMİZ HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI GÖREMİYOR”
”HEMŞİRELERİMİZ HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI GÖREMİYOR”

”HEMŞİRELERİMİZ HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI GÖREMİYOR”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTMAS), büyük fedakarlıklarla görevlerini yerine getiren hemşirelerin ücret ve sosyal haklar konusunda hak ettikleri karşılığı göremediklerini belirtti.

A+A-

KTAMS:”HEMŞİRELERİMİZ HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI GÖREMİYOR”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTMAS), büyük fedakarlıklarla görevlerini yerine getiren hemşirelerin  ücret ve sosyal haklar konusunda hak ettikleri karşılığı göremediklerini belirtti.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, Dünya Hemşireler Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak, tüm hemşirelerin gününü kutladı.

Bengihan, hemşireliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle ve sabırla yapılan kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, hemşireliğin aynı zamanda  özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran ve insan sağlığıyla direkt ilgili olan bir meslek grubu olduğunu ifade etti.

Bengihan, “24 saat mesai esasına göre çalışan hemşirelerimiz, istihdam yetersizliğinden dolayı muhatap olduğu uzun süreli çalışma saatleri ve düzensiz nöbetlerle hem fiziksel hem de psikolojik ciddi tehdit yaşarken; bir yandan da ev ve aile sorumluluklarını yerine getirme konusunda omuzlarına büyük bir yük binmektedir. Büyük fedakarlıklarla görevlerini yerine getiren hemşirelerimizin, ücret ve sosyal haklar konusunda hak ettikleri karşılığı da görmedikleri bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Bengihan, yaşadıkları olumsuz etkenlere ve seçmiş oldukları mesleğin her türlü çetin şartlarına rağmen yılmadan büyük bir özveri ile insan sağlığına gece ve gündüzlerini veren  hemşirelerin çalışma koşullarını iyileştirme yönünde KTAMS olarak verdikleri mücadeleyi artırarak devam ettireceklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.