1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HEPİMİZİN GEÇECEĞİ DURAK...”
“HEPİMİZİN GEÇECEĞİ DURAK...”

“HEPİMİZİN GEÇECEĞİ DURAK...”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alan, Lefkoşa bölgesinde yaşayan en yaşlı çifti ziyaret etti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alan, Lefkoşa bölgesinde yaşayan en yaşlı çifti ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Surlariçi’nde ikamet eden Derviş- Faize Özaktan çiftini ziyaret eden Bakan Gürpınar, yaşlı çiftle sohbet ederek, çiftin Yaşlılar Haftası’nı kutladı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs ve Lefkoşa Sosyal Hizmetler Dairesi yetkililerinin de eşlik ettiği ziyarette, Gürpınar yaşlı çifte plaket ve çiçek takdim etti.

“HEPİMİZİN GEÇECEĞİ DURAK...”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, “Yaşlılık hepimizin hayatında geçeceği bir duraktır. Bu konumdaki insanlarımızın sevgiye, ilgiye ve şefkate ihtiyacı var. Bunu onlardan asla esirgeyemeyiz” dedi.

Belirli bir yaşa ulaşmış ancak herhangi bir geliri olmayan, maddi sıkıntısı olan insanların devletin sosyal koruması altında olduğunu ifade eden Gürpınar, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin çeşitli şekillerde prim yatırımlarını tamamlayan yaşlılara maddi destek sağladığını, böyle bir imkana sahip olmayan yaşlıların da sosyal yardım programlarından faydalandığını kaydetti.

Bakan Gürpınar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yaşlıların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalıştığını da sözlerine ekleyerek, yaşlı çifte güzel ve sağlıklı bir ömür diledi.

“YAŞLILAR HAFTASI KAMUOYUNUN KONUYLA İLGİLİ DUYARLILIK VE KATILIMLARININ SAĞLANMASI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR”

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” dolayısıyla yayınladığı mesajında; Yaşlılar Haftası’nın toplumu bugünlere ulaştıran yaşlıların saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması, kamuoyunun konuya ilgi, duyarlılık ve katılımının sağlanması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Gürpınar, insan yaşamının her evresinde, her alanında hizmet veren bir bakanlık olarak yaşlılara hak ettikleri değeri sunabilmek, yaşlıların sosyal hayata katılması ve günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olabilmek amacıyla üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeyi kendine görev edindiğini kaydetti.

“HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”

Gürpınar sözlerini söyle tamamladı:

“Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımız ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman desteğine ihtiyacımız vardır. Unutulmamalıdır ki geleceği yakalamak, yaşamının her alanında önemli hizmetlerde ve görevlerde bulunan yaşlılarımızın bizlere devrettiği birikimler üzerine yenilerini ekleyerek olacaktır. Yaşlılarımızı yalnızca bu hafta değil her zaman hatırlayarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek hepimizin görevidir.

Toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın ekonomiye, kültürümüze ve yeni nesillere katkılarının bilincinde olarak, tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını dileyerek, saygılarımı sunuyorum”.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ayrıca, yarın Lapta Huzurevi Ayia Anastasia Otel’de saat 10.30’da yaşlıları ziyaret ederek, KKTC genelinde hizmet veren Huzurevi ve Bakımevlerinde kalan yaşlılara verilecek öğle yemeğine katılacak.

Bakanlık, hafta boyunca tüm bölgelerdeki yaşlılara yönelik yemekler düzenleyecek.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.