1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER AY 80 AİLE İÇİ ŞİDDET VAKASI
HER AY 80 AİLE İÇİ ŞİDDET VAKASI

HER AY 80 AİLE İÇİ ŞİDDET VAKASI

Öteyandan ailelerin, çocuklarının internette hangi sayfalarda gezindiğinden bihaber

A+A-

Güney Kıbrıs’ta her ay, 80 aile içi şiddet vakası meydana geldiği bildirildi.

Simerini gazetesi, Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Aile İçi Şiddetle Mücadele Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs’ta aile içi şiddet mağdurlarının yüzde 68’inin eşi tarafından, yüzde 14’ünün ebeveyni tarafından, yüzde 9’unun çocuğu tarafından, yüzde 4’ünün eski eşi tarafından, yüzde 2’sinin kardeşi tarafından ve daha küçük bir yüzdelikle yeğeni, dede/ninesi, amca/teyzesi ve arkadaşları tarafından şiddete uğradığını yazdı.

Haberde, 13-17 yaş aralığındaki çocuklardan her ay bir tanesinin, 2 ayda bir derneği arayarak, aile içi şiddet vakası bildiriminde bulunduğu kaydedildi.

Gazete, şiddete maruz kalan kadın oranının yüzde 85, erkek oranının da yüzde 15 olduğunu belirtti.

AİLELER ÇOCUKLARININ İNTERNETTE NE YAPTIĞINDAN BİHABER

Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, Güney Kıbrıs’ta yapılan bir araştırmanın, ailelerin, çocuklarının internette hangi sayfalarda gezindiğinden bihaber olduklarını ortaya çıkardığını yazdı.

Habere göre, “Hope for Children” örgütünün Avrupa genelinde yaptığı, Güney Kıbrıs’ı da içeren araştırmada, Rum çocukların interneti kullanmaya 10 yaşında başladıkları tespit edildi.

Araştırmada ayrıca, çocukların internette daha çok chat (anlık ileti) programlarını kullandıkları ve oyun oynadıkları kaydedildi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.