1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER AY YARIŞMA DÜZENLENİYOR
HER AY YARIŞMA DÜZENLENİYOR

HER AY YARIŞMA DÜZENLENİYOR

Federasyonun yılın her ayında koşu, bisiklet ve yüzme alanında yarış düzenlediğini belirten Fatih Zorlu Ramiz, 80 lisanlı sporcuları olduğunu söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün Fatih Zorlu Ramiz başkanlığındaki Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu heyetini kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Fatih Zorlu Ramiz, federasyonun 2001’de kurulduğunu, geçtiğimiz Aralık ayındaki seçimle de yeni yönetimi belirlediklerini kaydetti, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu bu kapsamda ziyaret ettiklerini söyledi.

Triatlonun halk sporu olduğunu ve günlük yaşamın bir parçası haline geldiğini belirten Ramiz, insanların sağlığı için yürüyüş ve koşu yaptığını, bisiklet sürdüğünü, yüzdüğünü ifade etti, federasyonun bunları yarış haline getirdiğini anlattı.

HER AY YARIŞMA DÜZENLENİYOR

Federasyonun yılın her ayında koşu, bisiklet ve yüzme alanında yarış düzenlediğini belirten Fatih Zorlu Ramiz,  80 lisanlı sporcuları olduğunu söyledi.

Yarışmalara Türkiye’den, Güney Kıbrıs’tan ve diğer ülkelerden sporcuların katıldığını vurgulayan Ramiz,  Kıbrıs Türk Triatlon Federasyon’daki sporcuların yurtdışındaki yarışmalara katıldığını, derece aldığını dile getirdi, “Bunların hepsi ülke sporuna katkıdır” dedi.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, federasyonun yeni yönetim kurulunu kutladı.

Triatlon sporuna ilgilinin arttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkedeki sporcuların uluslararası yarışmalara katılmasının, KKTC’de düzenlenen yarışmalarda dünya ülkelerinden sporcuların ağırlamasının önemine dikkat çekti.

Federasyonun ülkenin tanıtılması için önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Eroğlu, sporun insanları ve ülkeleri yakınlaştırıcı etkisine işaret etti.

Sporcuların teşviki edilmesinin önemine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Bize düşen görevler olduğu zaman imkânlarımız nispetinde yardımcı olacağız” dedi.

Spor Bakanlığı’nın federasyonlara belli oranda katkı sağlama imkanı olduğunu anımsatan Eroğlu, gönüllülerin federasyona katkısına işaret etti, sporculara ve yönetime başarı diledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.