1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER İKİ TARAF TATMİN OLMALI!
HER İKİ TARAF TATMİN OLMALI!

HER İKİ TARAF TATMİN OLMALI!

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu;

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk tarafı olarak niyetlerinin, her iki tarafı da tatmin edecek bir anlaşmaya varmak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nden bir heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Dernek Başkanı Mesut Ayar, Kıbrıs müzakerelerinin tekrar başlamasının sevindirici olduğunu dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun şahsında, müzakere ekibine teşekkür etti.

“Önünüzde zorlu bir süreç var, başarılar dileriz” diyen Ayar, Eroğlu’nun egemenlik ve Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden taviz vermeyeceğinden emin olduklarını dile getirdi.

1974 Mutlu Barış Harekatı sonrasında, Kıbrıs’ın hem Kuzey, hem de Güney’inde barış geldiğine inandıklarını kaydeden Ayar, müzakerelerin neticesinde kalıcı bir anlaşmaya ulaşılmasını temenni ettiklerini de söyledi.

Eroğlu ve müzakere ekibine sonsuz güvenleri olduğunu dile getiren Ayar, “Yeter ki tekrar göçler olmasın, çocuklar öksüz, analar dul kalmasın, bizler vatansız ve bayraksız kalmayalım” diye konuştu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, güven ve desteklerinden  dolayı Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür etti.

Eroğlu, bir görevi yürütmeye çalıştıklarını, yıllardan beridir Kıbrıs’ta bir anlaşma yapma gayreti içerisinde olduklarını, zaman zaman ortaya anlaşma metinleri de çıktığını ancak reddeden tarafın hep Rum tarafı olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs sorununun çözümlenmesi yönünde dünyanın ilgisinin arttığını kaydeden Eroğlu, ortak açıklama metninin hazırlanması için 4-5 ay süre kaybedildiğini ancak neticede müzakerelere başladıklarını belirtti.

Türk tarafı olarak niyetlerinin, her iki tarafı da tatmin edecek bir anlaşmaya varmak olduğunu kaydeden Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının haklarını, bu topraklarda huzur  ve güven içerisinde yaşamalarını sağlayacak bir anlaşma arayışı içersinde olduklarını vurguladı.

Mümkün olduğunca insanları yerinden etmeyecek ve huzursuz kılmayacak bir anlaşma istediklerini kaydeden Eroğlu, bu yöndeki uğraşlarını sürdüreceklerini belirtti.

Sadece bir tarafı tatmin edecek bir anlaşmanın kalıcı olamayacağını kaydeden Eroğlu, kendilerinin Türk tarafının haklarını, Rum Liderin de Rum halkının haklarını korumaya çalıştığını söyledi.

Eroğlu, neticede bir uzlaşı ortaya çıkacağını ve bir anlaşma yapıldığından memnun olmaları için, bu uzlaşının her iki halkın yan yana barış içerisinde yaşamasını sağlayacak bir anlaşma olması gerektiğini ifade etti.

Eroğlu, müzakere masasında mutlaka bir anlaşmaya varılması arzusuyla oturduklarını, zamanın her şeyi ortaya koyacağını da söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.