1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER İSTEYENE PARA DAĞITILDI!
HER İSTEYENE PARA DAĞITILDI!

HER İSTEYENE PARA DAĞITILDI!

Kim verecek bunun hesabını?

A+A-

Sayıştay’ın Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 2008-2011 yılları arasındaki mali yapısını inceleyerek raporlaştırdığı belgeler, belediye bütçesinin har vurup harman savrulduğunu kayıt altına alıyor.

Bertuğ Topal

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) 2008-2011 mali yılları kesin hesaplarına ilişkin Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan Taslak Raporu Havadis’te yayımlanmasının ardından ülkede şok etkisi yarattı.

Milyonlarca lira paranın 3 yıllık dönem içerisinde yasal olmayan yollarla çarçur edilmesinin belgesi olarak nitelendirilen Sayıştay Belgesi içerisinde bulunan belgeler, özellikle 2008-2011 dönemleri arasında yapılan harcamalar ve Meclis üyelerinin onayı olmadan alınan kararlar dudak uçuklatıyor.

LTB’de Cemal Bulutoğluları döneminde yapılan harcamalarla belediye büyük bir zarara uğratılmış, yapılan istihdamlar ise Sayıştay’ın uyarmasına rağmen aylarca devam ettirildi.

Şok etkisi yarattı

Sayıştay Raporu’nun bir kısmının dün Havadis tarafından yayımlanmasının ardından ülke gündemi bir anda değişti. Raporun içerisinde bulunan bazı kararlar vatandaşlara yok artık dedirtirken, tüm kesimlerin ortak talebi Lefkoşa Türk Belediyesi’ni bu hale getirenlerin yargılanması yönünde oldu.

“Rapor sadece 10 milyon TL’yi içeriyor”

Havadis’in çeşitli kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Sayıştay Raporu’nun belediyenin mevcut borcu olan 180 milyon TL’lik kısmını aydınlatmadığı sadece 12-13 milyon TL’lik bir borcun nasıl biriktiği konusunda bilgi verdiği ifade edildi. Kaynaklar, geriye kalan borcun ise nerede olduğu konusunda bir bilgi edinemediklerini belirterek bu borcun iyi şekilde araştırılması gerektiğini belirtti.

Sendika raporu istiyor

Belediye Emekçileri Sendikası Ulus Arpalıklı, Havadis’e yaptığı açıklamada LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın kendilerinden istediği sürenin bugün dolacağını ifade ederek raporu görmek için sabırsızlandıklarını ifade etti. Arpalıklı, raporu inceledikten sonra daha detaylı bir açıklama yapabileceklerini belirterek, suçluların yargılanmasını istediklerini kaydetti.

Metehan Spor Kompleksi dökülüyor

2008-2011 dönemi içerisinde dönemin LTB Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın 60 spor kulübüne yaptığı bir buçuk milyon TL’lik yardım içerisinde 271 bin TL ile ilk sırada yer alan Metehan Spor Kulübü ve Kompleksi şu an için dökülmeye yüz tutmuş bir durumda bakım bekliyor. 2010 yılında halı saha, yürüyüş parkuru ve park yapımı için harcanan paranın bugünlerde bakımsızlıktan dökülüyor olması da bölge halkı tarafından rahatsızlıkla karşılandı.

Parkta içki şişeleri her yerde

Metehan Spor Kompleksi içerisinde bulunan ve yapımına büyük paraların harcandığı park içerisinde nereye baksanız adeta bir içki şişesi görmeniz mümkün. Bakımsızlık nedeniyle bazı ışıklarında kırıldığı parkta süs havuzu da içki şişesi ile dolu durumda.

Tam bir skandal

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde 2010 yılında bütçenin müteahhitlik ve temizlik hizmetleri kaleminden toplamda 743 bin 98 TL ödeme aldığı görülen ve Sayıştay Raporlarına da geçen Muzaffer Polat’ın aslında karnını zor doyurduğunu Havadis geçtiğimiz yıllarda okurlarıyla paylaşmıştı.

2013 yılında yapılan haberde sefalet içerisinde bir yaşam süren Muzaffer Polat’ın devletten aydan aya aldığı 780 TL geçindiği belirtilmişti.

Ancak, LTB’den yapılan ödemelere bakıldığında ise, Polat’ın bir yılda 743 bin 98 TL para aldığı görülüyor. Polat’a ait faturanın, başka isimler tarafından kullanıldığı o dönemde de kendisi tarafından açıklanmıştı.

Polat ise, 2013 yılında Havadis’e verdiği röportajda faturaların nereye kesildiğinden habersiz olduğunu sadece kendisine verilen, “KDV’leri biz ödeyeceğiz” sözü verildiğini belirtti.

İşte Havadis’in 2013 yılında Muzaffer Polat ile röportaj yaparak okurlarıyla paylaştığı haber:

Bir lokma ekmeğe muhtaç

Muzaffer Polat, oldukça kötü şartlarda, yarı aç yarı tok yaşıyor. Bir lokma ekmeğe muhtaç olduğunu kaydeden Polat, devletten 780 TL sosyal yardım parası alıyor. Muzaffer Polat, maaşının 450 TL’sini ev kirasına veriyor. Elektrik, su faturası derken aylık 80 TL’ye talim ediyor.

Polat: Ben sadece her faturadan yüzde 4 KDV aldım

Havadis, LTB’de bütçeden 2010 yılında müteahhitlik ve temizlik hizmetleri kaleminden toplamda 743 bin 98 TL ödeme aldığı görülen Muzaffer Polat’a ulaştı.

Polat, faturaların “Muzaffer Polat” ismine kesildiğini ancak 743 bin TL’yi alan kişinin Mahsuni Koç isimli arkadaşı olduğunu söyledi.

Polat, “Ben daha önceden ithalat işi yapıyordum ve bu işi yaptığım için adıma faturam vardı. Benim bildiğim, Mahsuni Koç, belediye ile anlaşmalı olarak Lefkoşa’da temizlik hizmeti verdi. Yaptığı işlerin karşılığını almak için benim adıma düzenlenen faturaları kesti. Ancak sözü edilen 743 bin 98 TL’yi ben değil, Mahsuni

Koç ve 50 kişilik ekibi verdiği hizmetlerin bedeli olarak aldı. Ben sadece bu faturalardan yüzde 4 KDV alıyordum” dedi.

r1-009.jpg

r2-012.jpg

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.