1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER ÖNÜNE GELENİ!
HER ÖNÜNE GELENİ!

HER ÖNÜNE GELENİ!

Kılıktan kılığa girdi;

A+A-

 

Kılıktan kılığa girerek insanlardan boş vaatlerle para alan sabıkalı dolandırıcı, dün mahkemeye çıkarıldı

Kılıktan kılığa girerek insanlardan boş vaatlerle para alan sabıkalı dolandırıcı Osman Asilkent dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Evrim KAMALI

Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Soyer, zanlının Girne’de meydana gelen sahtekarlıkla para temini suçundan methalder olduğunu ifade etti.Polis, zanlının 2015 yılı Eylül-Ekim ayları içerisinde kendisini Merit Otellerin satın alma müdürü olarak tanıtarak E.M isimli kadına, eniştesini Merit otele işe sokacağı vaadinde bulunduğunu, çalışma izinleri, sağlık raporları için 13 bin TL para aldığını söyledi.

Polis ayrıca zanlının 2015 yılı Ocak ayı içerisinde ise Türkiye uyruklu bir kadına kendisini İçişleri Bakanlığı’nda çalışan Ahmet Pamukçu olduğunu söyleyerek,  KKTC vatandaşı yapacağı vaadiyle 4 bin 500 TL para aldığını belirtti. Polis, zanlının yine Ocak ayı içerisinde Bıldırcın şirketi işletmeciliği yapan N.Ö isimli şahsa giderek, kendisine Merit oteller satın alma müdürü olarak tanıtıp, otellerin bıldırcın ihtiyacını kendisinden temin edeceklerini söyleyip teminat olarak 2 bin 250 TL para aldığını ifade etti.

Şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını ve soruşturma amaçlı üç gündür poliste tutulduğunu kaydeden polis, zanlının benzer sabıkları olduğunu ve dolandırıcılığı meslek haline getirdiğini belirterek, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı işlediği suçlardan pişman olduğunu, nafaka ödeyemediği için bu işlere giriştiğini öne sürerek, “Çok pişmanın. Özür dilerim ancak tutuklu yargılanmak istemiyorum. Bakmakla yükümlü olduğum çocuklarım var. Ayrıca mağdur ettiğim kişilerin mağduriyetini giderebilirim. Ancak tutuklu yargılanırsam bunu yapamam” dedi.

Duruşmaya bakan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlının daha önceki benzer sabıklarına vurgu yaparak, bu suçları ilk olmadığını belirtti. Yargıç, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.