1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HER RENGİN KANALI OLMA HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK....''
“HER RENGİN KANALI OLMA HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK....''

“HER RENGİN KANALI OLMA HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK....''

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, görevindeki 1 yılın

A+A-

TÜMERKAN: “HER RENGİN KANALI OLMA HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK. GERİDE BIRAKTIĞIMIZ 1 YILDA BUNU EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞTIK”

ÖZYİĞİT: “BRTK YASASI’NIN BİR AN ÖNCE MECLİS GÜNDEMİNE GELMESİ VE MECLİSTEN GEÇİRİLMESİ TARAFTARIYIZ”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, görevindeki 1 yılın tamamlaması nedeniyle sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere başlattığı ziyaretler kapsamında Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

Tümerkan ziyarette TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile görüştü ve kurumdaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

TDP Genel Merkezi’nde bugün saat 10.00’da gerçekleşen görüşmede ilk sözü BRTK Müdürü Tümerkan aldı. Mete Tümerkan, göreve geldiği dönemde de sivil toplum örgütleriyle siyasi partileri ziyaret ettiğini ve kurumun yayınlarını değerlendirerek, işbirliği içinde çalışma istediğini dile getirdiğini söyledi.

BRTK’DEKİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Görevindeki 1 yılını doldurmasıyla BRTK’nın nerden nereye geldiği ve hangi durumda olduğu konularında sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere bilgi verdiğini anımsatan Tümerkan, kurumdaki durum, eksiklikler ve sıkıntılar hakkında hazırlanan bir dosyayı da Özyiğit’e sundu.

TDP’nin kurum hakkındaki görüş ve önerilerini almak ve hassasiyetlerini öğrenmek istediklerini söyleyen Mete Tümerkan, BRTK’nin Kıbrıs Türk halkının sesi olduğunu vurguladı.

YENİLENME KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR

Kurumdaki altyapı konusuna önemli açılımlar getirdiklerini belirten Tümerkan, BRTK’deki altyapıyı ve araç-gereçleri yenileme konusunda ciddi adımlar attıklarını söyledi.

Mete Tümerkan, önümüzdeki günlerde BRTK’nın yeni stüdyosunun yapımına başlanacağını da anımsattı ve bunun kendileri için önemine değindi.

KURUMUN GÜNDEME GELEN MALİ KONULARI

Her rengin kanalı olma hedefiyle yola çıktıklarını ve bu konuda ortaya bir hassasiyet koyduklarını anımsatan Tümerkan, “Geride bıraktığımız 1 yılda bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştık” dedi.

Konuşmasında mali konulara da değinen ve son dönemde BRTK’nin bununla gündeme geldiğini söyleyen Tümerkan, şöyle devam etti:

“BRTK, Mart ayı itibarıyla çalışanlarının maaşlarını artışlı ve eksiksiz şekilde ödedi. Sıkıntı ek ödeneklerle ilgilidir. Yapılan devlet katkısı ek ödeneklerle ilgili ödemede sıkıntıya neden olmaktaydı. Ancak her şeye rağmen Ocak ve Şubat ayının ek ödenekleri ödendi. Bir tek Mart ayının ek ödeneği ödenmedi. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor.”

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KONUSUNDAKİ GÖRÜŞMELER

İlgili sendika ile Toplu İş Sözleşmesi konusundaki görüşmeleri de sürdürdüklerini belirten Tümerkan, görüşmeleri sonlandırmak üzere olduklarını ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapacaklarını kaydetti.

ÖZYİĞİT: “BRTK’DAKİ ÇOK SESLİLİK GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

TDP Genel Başkanı Özyiğit ise konuşmasında BRTK’daki çok sesliliğin gün geçtikçe artığına işaret ederek, kurumla ilgili verdiği bilgilerden ötürü Tümerkan’a teşekkür etti.

Özytiğit, “Kıbrıs Türkü’nün varoluş kavgasında toplumun sesi olan BRTK’nin şimdilerde demokrasi mücadelesinin sesi olması en büyük arzumuzdur” dedi.

Konuşmasında BRTK Yasası’na da değinen Cemal Özyiğit, yasanın geçmesiyle BRTK’nin daha da kurumsallaşacağına inanç belirtti ve yasanın geçmemesinin hükümetin suçu olduğunu savundu.

Özyiğit, “Yasanın bir an önce Meclis gündemine gelmesi ve meclisten geçirilmesi taraftarıyız. TDP olarak hem kurumun geleceğini idame ettirecek, hem de çalışanların hak ve menfaatlerini koruyup geliştirecek bir yasayı destekliyoruz” dedi.

TDP’nin barışın, demokrasinin ve emeğin sesi olma yönünde bir mücadele verdiğini belirten Özyiğit, zaman zaman BRTK’da yaşanan ekonomik sıkıntıların kendilerini üzdüğünü ancak Tümerkan’ın bildirdiği gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, BRTK’daki sıkıntıların önümüzdeki günlerde tamamen çözülmesini diledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.