1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HER ŞEY SANDALYENİN ALTINDA GİZLİ!
HER ŞEY SANDALYENİN ALTINDA GİZLİ!

HER ŞEY SANDALYENİN ALTINDA GİZLİ!

Kıyamet koparken onlar tuhaf bir bekleyiş içinde

A+A-

Ukrayna'nın doğusundaki Kırım'a Rus askerleri girerken, başkent Kiev'de ise fırtınalar koparken iki polisin tuhaf bekleyişi ve sandalyenin altındaki kola şişesi, belki de içerideki ruh halini anlatan en güçlü simgelerden biri.

Ukrayna son yıllarının belki de en karmaşık günlerini geçiriyor. Kiev'de aylardır süren gösteriler en kanlı günlerini geçirdikten sonra çözülme noktasına gelmiş ve devlet başkanı azledilmişti. Ancak Kievliler bu dönüşümün sevincini yaşayamadan bu sefer de Kırım krizi patlak verdi.

Rusya'nın savaş gemileri ve askeri helikopterlerle Ukrayna'ya bağlı Kırım özerk bölgesini çembere aldığı bildirildi. Hemen arkasından ABD yönetiminin Rusya'ya uyarıları geldi.

Son yüz yıllık tarihinde savaşlar, işgaller yüzünden kendini sık sık savunmak zorunda kalmış olan Ukrayna'nın bugünlerde nasıl derin bir kaosa sürüklendiğini ise bu fotoğraf oldukça güçlü bir biçimde anlatıyor.

26 Şubat günü çekilen bu karede, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde yerel bir hükümet binasını korumakla görevli iki polis, ülkede 'kıyamet koparken' onlar içeride sandalyenin altına koydukları kolayı yudumlayarak olan biteni 'izliyor'.

Bir yandan ülkenin doğusundaki Kırım'a Rus askerleri giriyor, batıdaki Kiev'de ise fırtınalar kopuyor. Sandalyenin altındaki kola şişesi ve o bekleyiş ise tuhaf ruh halini, anlatan en güçlü simge.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.