1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HER SORUNU ÇÖZÜMSÜZLÜĞE BAĞLAMAK KOLAYA KAÇMAKTIR”
“HER SORUNU ÇÖZÜMSÜZLÜĞE BAĞLAMAK KOLAYA KAÇMAKTIR”

“HER SORUNU ÇÖZÜMSÜZLÜĞE BAĞLAMAK KOLAYA KAÇMAKTIR”

“HER SORUNU ÇÖZÜMSÜZLÜĞE BAĞLAMAK KOLAYA KAÇMAKTIR”

A+A-

EROĞLU: “BULUNACAK ÇÖZÜM BARIŞ ORTAMINI ÇATIŞMA ORTAMINA DÖNÜŞTÜRMEMELİ… ÇÖZÜM GERÇEKÇİ OLURSA YAŞAYABİLİR”

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, yaşayabilecek bir çözüm bulmanın önemine vurgu yaparak, bulunacak çözümün, barış ortamını çatışma ortamına dönüştürmemesi gerektiğini belirtti.

Eroğlu “Bunun için de şartlar bellidir. Çözüm gerçekçi olursa yaşayabilir” dedi.

Eroğlu’nun seçim ofisinden verilen bilgiye göre Derviş Eroğlu bugün,  Nurettin Çırakoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Emekli Polisler Derneği’ni ziyaret etti.

Eroğlu’na ziyareti sırasında UBP Lefkoşa İlçe Başkanı  Faiz Sucuoğlu ile UBP Lefkoşa Milletvekilleri Tahsin Ertuğruloğlu, Zorlu Töre ve Ersin Tatar eşlik etti.

Eroğlu’nu görmekten memnuniyetini dile getiren Nurettin Çırakoğlu, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“YAŞAYABİLİR BİR ÇÖZÜM İÇİN 5 YIL GÖREV YAPTIM”

Eroğlu da konuşmasında, seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, hemen hemen bütün köyleri dolaştığını söyledi.

“Bizler KKTC’ye inanmış ve KKTC’nin kuruluşunun doğru olduğunu savunmuş arkadaşlarız” diyen Eroğlu, Kıbrıs’ta iki halkın barış içinde yaşayabileceği bir anlaşma için 5 yıldır görev yaptığını belirtti.

Rum tarafının aşırı talepleri olduğunu sık sık söylediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toprak konusunda aşırı istekleri var. Garantileri çağdışı buluyorlar. Etrafımızdaki olayları biliyoruz. Birçok devlet, garantörü olmadığı için sadece protesto etmekle kalıyor. Biz bu konuda Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden yanayız. 40 yıldır üzerinde yaşadığımız ve vatan bildiğimiz bu toprakları 40 yıl sonra Rum istedi diye bırakmak mümkün değildir. Rumların istediği toprak çok aşırıdır. Ben sık sık söylüyorum ama muhaliflerimiz beni eleştiriyor. İstemek ayıp değil derler. İstemenin de bir sınırı vardır. Güney Mesarya’nın tümünü, Alayköy’den başlayarak Güzelyurt’a kadar olan alanı ve Kumyalı’dan itibaren bütün Karpaz’ı istiyorlar. Değirmenlik ve Yeniboğaziçi ile etrafındaki köyleri de istiyorlar. Cumhurbaşkanlığının da dönüşümlü olmasına karşılar.”

“HER SORUNU ÇÖZÜMSÜZLÜĞE BAĞLAMAK KOLAYA KAÇMAKTIR”

Önümüzdeki dönemde, masayı terk eden Anastasiadis’i tekrar masaya çekerek bir zaman limiti içerisinde sorunu çözmeyi hedeflediğini belirten Derviş Eroğlu, “Geçmişteki bütün anlaşma metinlerine hayır dediler. Bundan sonra da evet diyeceklerinin garantisi yok” dedi.

Kıbrıs gerçeğini bilmeyenlerin değişimden söz ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “bir adayın sürekli değişimden söz ettiği, kimi adayların da başbakan seçilecekmiş gibi vaatlerde bulunduğunu” söyledi.

Kısa bir süre önce toplanan Rum Ulusal Konseyi toplantısında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devam edeceği yönünde alınan kararı anımsatan Eroğlu, “11 Şubat ortak açıklama metninde ise oluşturulacak yeni ortaklık devletinin iki eşit statüdeki devletten neşet edeceği yazıyor” dedi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.