1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HER TÜRLÜ SUÇU İŞLEMEYE MEYİLLİ”
“HER TÜRLÜ SUÇU İŞLEMEYE MEYİLLİ”

“HER TÜRLÜ SUÇU İŞLEMEYE MEYİLLİ”

işlediği suçlar için cezalandırdı

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu madde, bina açma, sirkat, kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, darp ve onaylanmış olmayan bir limandan KKTC’ye giriş yapma gibi suçlardan yargıladığı Adem Yılmaz’ı “her türlü suçu işlemeye meyilli” olduğunu göz önüne alınarak 2 buçuk yıl hapse mahkum etti.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı üye Yargıç Banu Soyer okudu.

Banu Soyer, öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.

Soyer, sanığın 1 Temmuz 2013 tarihinde 20 gramdan oluşan 10 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucuyu B.E ‘ye bin TL karşılığında sattığını söyledi.

Sanığın 5 Temmuz 2012 tarihinde de 156 gramdan oluşan 52 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi bir şahıs aracılığıyla 2 bin 200 Euro karşılığında Z.B, E.G, B.E ve İ.İ isimli gençlere sattığını kaydetti.

Yargıç Banu Soyer, 12 Şubat 2013 tarihinde sanığın Güzelyurt’ta tespit edildiğini ve aracında yapılan aramada kanunsuz tabanca tespit edildiğini anlatırken, sanığın daha sonra Girne’de kanunsuz tabanca ve patlayıcı madde tasarrufundan tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.

Sanığın benzeri sabıkası olmadığını anlatan Banu Soyer, özetle sanık avukatının mahkemeye aktardığı olgulara da değindi.

Avukatın sanığın pişman olduğunu, tüm davalarını bir araya toplayarak bitirmek istediğini aktardığını söyleyen Banu Soyer, avukatın müvekkili için mülayim bir ceza talep ettiğini dile getirdi.

Banu Soyer, sanığı sunulan olgular ve sanığın kabul beyanından sonra oy birliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Uyuşturucunun kullananların beden ve ruh sağlıkları üzerinde gösterdiği etkileri göz önüne alan yasa koyucunun bu suçu işleyenlere 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü anlatan Soyer, yasa koyucunun toplumun bu illetten korunmasını amaçladığını bildirdi.

Sanığın söz konusu uyuşturucuyu satarak gelir elde ettiğini kaydeden Banu Soyer, sanığın bu uyuşturucu maddenin ticaretini yaparak toplum içerisinde dağılmasını sağladığını kaydetti.

Sanığın 2 yılda birçok farklı suç işlediğini ifade eden Soyer, sanığın her türlü suçu işlemeye meyilli olduğunu ve daha önce de başka bir suçtan 4 ay hapis yatmasının kendisini ıslah etmediğinin görüldüğünü vurguladı.

Banu Soyer, sanığa işlediği suçlara orantılı ceza verilmesine dikkat çekti ve sanığı oy birliğiyle 2 buçuk yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.