1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER YER ÇÖP
HER YER ÇÖP

HER YER ÇÖP

Boğaz Piknik Alanı’nın içler acısı kaderi yıllardır değişmiyor

A+A-

Duyarsız kişilerin attığı çöplerle dolan Boğaz Piknik Alanı’nın içler acısı durumu, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bir bölümü Orman Dairesi tarafından özel bir şahsa kiralanan, ancak sözleşmenin akıbetiyle ilgili tartışmaların devam ettiği Boğaz Piknik Alanı, inanılmaz boyutlardaki kirlilik sebebiyle kötü günler geçiriyor.

Orman Dairesi’nin kontrolündeki bölgede eleman yetersizliği nedeniyle temizlik yapılamadığını kaydeden yetkililer, bölgenin kontrolünün de sağlanamadığını vurguladı.

Dayıoğlu: Cevabı bekliyoruz

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, Boğaz Piknik Alanı ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve işin finansal boyutu nedeniyle Maliye Bakanlığı’nın vereceği cevabı beklediklerini kaydetti.

Piknik alanının bir bölümünü kiralayan kişinin devlete bir miktar ödeme yaptığını dile getiren Dayıoğlu, konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nda görüşerek sözleşmenin iptal edilip edilmeyeceğine karar verileceğini söyledi.

Çevre Bakanlığı ve Girne Belediyesi ile de Boğaz Piknik Alanı konusunda görüşüldüğünü ifade eden Sami Dayıoğlu, “Sorumluluğu üstlenerek Orman Dairesi’ni temizlik için faaliyete geçireceğiz” dedi.
  
Karzaoğlu: Amaç rant değil

Orman Dairesi Şube Amiri Cemil Karzaoğlu, Boğaz Piknik Alanı’nın üçte birlik bölümünü beş yıllığına kiraladıkları ve bu uygulamayla vatandaşa temiz, güvenli ve rahatça piknik yapma imkanı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Hiçbir şekilde rant niyetleri olmadığını ifade eden Karzaoğlu, vatandaştan alınması düşünülen ücretin sadece verilecek su, temizlik, aydınlatma ve bunun gibi hizmetlere karşılık olacağını kaydetti.

Karzaoğlu, “2008 yılında çöp arabası aldık. Bizim işimiz mi çöpleri toplamak? 25 çöp bidonu çalındı. Sadece 3-4 tane çöp bidonu kaldı” diye konuştu.

“Temizliyoruz, duyarsız kişiler yine kirletiyor”

Belediyelerin temizlik konusunda Orman Dairesi’ne yardım yapmadığını belirten Cemil Karzaoğlu, birçok kez temizlik yapmalarına rağmen duyarsız kişilerin bölgeyi kirletmeye devam ettiğini vurguladı.

Karzaoğlu, 15 bin TL harcayarak yaptırdıkları tuvaletlerin bir gecede tahrip edildiğini söyledi.

Bir vatandaşın bölgeyle ilgili olarak hazırladığı projenin uygun görülerek söz konusu alanın beş yıllığına kiralandığını ifade eden Karzaoğlu, Turizm Bakanlığı’nın yaptırdığı ahşap yapının da büfe olarak kullanımı için bu şahsa verildiğini kaydetti.

Daireye sözleşmenin iptal edildiğine dair yazı gelmediğini belirten Karzaoğlu, son günlerde yaşanan tartışmalar ve bazı sözleşmelerin iptali nedeniyle bölgeyi kiralayan şahsın çalışmalarını durdurduğunu vurguladı.

Karzaoğlu, bölgenin kontrol edilemediğini ve son günlerde yangın riskinin yüksek olması nedeniyle temizlik için personel görevlendirme olanağı da olmadığını söyledi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.