1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER YER KARANLIK
HER YER KARANLIK

HER YER KARANLIK

Her yer karanlık

A+A-

Haydarpaşa Mahallesi muhtarı ve sakinleri, dört günden beridir sokak lambalarının yanmadığını, tüm aramalarına rağmen Kıb-Tek yetkililerinin sorunu çözmediğini söyledi

Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesindeki Haydarpaşa Mahallesi’nin sokak lambaları dört günden beridir yanmıyor. Bölge halkı defalarca arızayı Elektrik Kurumu’na bildirdiğini fakat kimsenin ilgilenmediğini söyledi. Geçen ay içinde de aynı durumun üç kez yaşandığını dile getiren bölgeliler, o zamanki arızanın bir hafta sonra giderildiğini belirtti. Konuyla ilgili olarak konuşan bölge sakinleri, sokakta yürüyememekten ve kapısının önünde oturamamaktan yakındı. Haydarpaşa Mahallesi Muhtarı Mesut Kazık, sokak lambalarının yanmadığı ilk günden beri Elektrik Kurumu’nu arayarak arızayı bildirmesine rağmen, “Ekipler içerde değil, arkadaşlar başka arızalara gitti, gelecekler” şeklinde yanıtlar aldığını ve kimsenin konuyla ilgilenmediğini ifade etti. Ayrıca bölgedeki başıboş köpeklerin gece karanlığında çocuklara saldırdığını dile getiren Muhtar Kazık, diğer sorunlar gibi bu sorunun da önüne geçilmediğini söyledi.

Bölgeliler ne dedi..??

Mesut Kazık (Haydarpaşa Mahallesi Muhtarı): Haydarpaşa Mahallesine bağlı sokaklarda 4 günden beridir lambalar yanmıyor. Benim tahminim Yenicami Okulunun içindeki sigortanın telinin yanması sonucu direklere elektrik gitmiyor. Bunu değiştirmek çok mu zor? Günlerdir bu sıkıntıyı arızaya bildiriyoruz ama ne gelen var ne de ilgilenen. Arızayı ilk gün de bildirdim bir gün sonra da. İçerde ekip yok, arkadaşlar başka arızalardadır falan dediler. En son dün gece aradım ve yarın sabah geleceğiz dediler, kimse gelmedi. Bütün mahalle sakinleri bu durumdan oldukça rahatsız. Gece lambalar yanmadığı için kimse ne sokakta yürüyebiliyor ne de kapısının önünde oturabiliyor. Mahallemizde sahipsiz köpekler var ve çocuklara saldırıyor. Işıklar yanmadığı için karanlıkta köpekleri göremiyoruz aniden saldırıyorlar. Bu konuyu da belediyeye bildirdik ama yine ilgilenen olmadı. En kısa zamanda bu sıkıntılarımızın giderilmesin istiyoruz. Vatandaşlarımız yanıma geliyor, kimisi de telefon açıyor ve sen muhtarsın, ilgilen, gelip arızayı gidersinler diyor. Ben de arızanın giderilmesini istiyorum, elimden geleni yapıyorum buna rağmen bu sözlere moralim bozuluyor. Ayrıca bölgedeki birkaç aydınlatma direğinin kabloları direkten dışarı çıktı. Hem de ucu açık bir şekilde. Çocuklarımız bu sokaklarda oyun oynuyor ve bilmeden gidip o kabloları tutabilir. Yerinden sökülen ve tamir isteyen direkler var. Kimse bunlarla ilgilenmiyor. Bölgemiz resmen terk edildi.

Mehmet Kahraman: Karababa Sokakta ikamet ediyorum. Yaklaşık 4 günden beridir sokak lambaları yanmıyor. Defalarca hem biz hem de muhtarımız arızayı bildirdi fakat ilgilenen olmadı. Aydınlatma ücretini faturaya yansıtmayı biliyorlar da arıza olduğunda gidermeyi mi bilmiyorlar. Bunun yanında bölgede temizlik de yok. Anca para almayı biliyorlar. Mahallede geceleyin sokak köpekleri çocuklara saldırıyor. Sokakta yürüyemez olduk. Etraf karanlık olduğu için köpeği fark edemiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Şafak Şahin: Bölgede sokak lambaları 4 günden beridir yanmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Gece kapımızın önünde oturamıyoruz. Evin içi sıcak evde de oturamıyoruz. Ee ne olacak? Arızaya defalarca bildirdik gelen giden olmadı. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Kimsenin bizi karanlıkta bırakmaya hakkı yok. Sokak aydınlatma bedelini tıkır tıkır ödüyoruz. Artık gelip arızayı gidermeleri lazım.

Bülent Demir
Tam 4 gün önce mahallemiz karanlıkta kaldı. Bu sıkıntıyı 1 ay içinde 3 kez yaşadık. Geçenlerde yine sokak lambaları yanmıyordu, arızaya bildirdikten 1 hafta sonra sıkıntı giderilmişti. Geçen akşam çocuğumla beraber mahallede yürürken, çocuğuma köpek saldırdı ve kovalamaya başladı. Bunu belediyeye de defalarca bildirdik. Yine sorunlara çözüm bulamadılar. Bu durumlar sürekli olarak yaşanıyor. Arızayı bildirmemize rağmen tamam geleceğiz deyip geçiyorlar.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.