1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER YERDEN GÜMRÜKSÜZ ARAÇ ÇIKTI!
HER YERDEN GÜMRÜKSÜZ ARAÇ ÇIKTI!

HER YERDEN GÜMRÜKSÜZ ARAÇ ÇIKTI!

Değirmenlik bölgesinde Cürümleri Önleme Şubesi tarafından Derviş Çiko’nun evinde yapılan aramada ele geçirilen gümrüksüz iki Mercedes Vitomarka araç ile ilgili başlatılan polis soruşturmasında her geçen gün yeni emarelere ulaşılıyor.

A+A-

Değirmenlik bölgesinde Cürümleri Önleme Şubesi tarafından Derviş Çiko’nun evinde yapılan aramada ele geçirilen gümrüksüz iki Mercedes Vitomarka araç ile ilgili başlatılan polis soruşturmasında her geçen gün yeni emarelere ulaşılıyor.

KKTC’ye Güney’den yasadışı yollarla getirilen iki adet Mercedes vito ve 2 adet pist motoru yanı sıra polis önceki gün Özgökçe kardeşlerin evinde yaptığı aramada şasi ve motor numaraları uyuşmayan iki adet daha 50cc motosiklete ulaşırken zanlılar hakkında 4 gün daha tutukluluk emri aldı. 

Abbas ELMAS

Değirmenlik bölgesinde 13 Ağuostos’ta Derviş Çiko’nun evinde yapılan aramada iki şasi ve motor numarası meçhul Mercedes Vito araç bulunmasıyla başlatılan polis soruşturması gün geçtikçe genişliyor.Başlatılan polis soruşturması kapsamında mahkeme emriyle tutuklananOgün Özgökçe ve kardeşi Mustafa Özgökçe, dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak haklarında 4 gün daha ek tutukluluk emri temin edildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan, tutuklu bulunan zanlı Ogün Özgökçe’nin evinde önceki günmahkeme emri ile arama yapıldığını, yapılan aramada gümrüksüz olduğundan şüphelenilen 600 cc motosiklet bulunduğunu söyledi.

Mahan, yapılan araştırmada motosikletin ele geçirilen ve gümrüksüz olduklarından şüphelenilen Mercedes marka iki araç ile aynı anda ülkeye sokulduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Bulunan motosikleti zanlı Ogün Özgökçe ile zanlı Mustafa Özgökçe’nin birlikte 8 Ağustos tarihinde KKTC’ye yasadışı yollardan ithal edilen Vito marka aracın içinde geçirildiğini tespit ettiklerini ve muhacerette yapılan incelemelerde her iki zanlının da ülkeye birlikte giriş yaptıklarının tespit edildiğini kaydetti.

Polis, aldıkları başka bir ihbar da ise zanlıların Honda marka bir motosiklet bulundurduklarına yönelik bilgi aldıklarını ve bahsedilen motorun aranmakta olduğunu dile getirerek,zanlıların ikametgahlarının yakınında bulunan bir depoda ise zanlılara ait şasi ve motor numaraları uyuşmayan iki adet daha 50cc motor bulunarak emare alındığını belirtti.

Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanmadığını ve olayla ilgili birçok ifade ve kayıp olduğuna inanılan emare olabileceğine dikkat çeken Mustafa Mahan, gümrüksüz mal tasarrufu ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve zanlıların4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit isepolis soruşturmasının tamamlanmadığına bulgu yaparak her iki zanlının da 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.