1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HER YIL AYNI MANZARA... İLK GÜN DE FUARDA ELEKTRİK KESİLMİŞTİ....
HER YIL AYNI MANZARA... İLK GÜN DE FUARDA ELEKTRİK KESİLMİŞTİ....

HER YIL AYNI MANZARA... İLK GÜN DE FUARDA ELEKTRİK KESİLMİŞTİ....

...Defalarca konuyu açıkladım” dedi.

A+A-

Lefkoşa’da Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı’nda açılan ve daha ilk gün yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle katılımcı firmalar ve vatandaşların tepkilerine neden olan 38. KKTC Uluslararası Fuarı, bu kez de etrafa saçılan çöpleriyle gündeme geldi.

Fuar alanı çevresinde oluşan çöp dağlarını gören ve tepki gösteren vatandaşlar, Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran’dan kısa bir süre sonra ortaya çıkan bu manzaranın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çevre Platformu ile Başbakanlık Kriz Yönetim Komitesi’nin organizasyonu ile 5 Haziran’da yapılan “Let’s do it” etkinliğinin ardından daha bir hafta geçmediğini ifade eden vatandaşlar, bu kadar önemli bir organizasyonda temizlik hizmetinin olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

Yüzün üzerinde firmanın katıldığı ve binlerce kişinin ziyaret ettiği fuar alanında altyapı ve temizlik hizmetlerine özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, söz konusu sorunun yeni değil, her yıl aynen yaşanan bir sorun olduğunu söyledi.

KKTC ile Türkiye’den toplam 130 civarında firma ve kuruluşun ürünlerini tanıtacağı fuar, 15 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak.

Aybar: Tüm sorumluluk belediyenin sırtında olamaz

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Temizlik Şubesi Sorumlusu Hasan Aybar, belediyenin elindeki kısıtlı sayıdaki araç ve personel ile öncelikli görevinin Lefkoşalılara hizmet vermek olduğunu söyledi.

Belediyenin araç sıkıntısı nedeniyle Lefkoşa’ya bile hizmet vermekte güçlük çektiğini ifade eden Aybar, “Devletin özel bir şirkete verdiği fuarın temizlik sorununun nasıl çözüleceği mukavelesinde bulunmalıydı kaldı ki fuar öncesi o bölgeden yedi kamyon çöpü belediye ekipleri toplamıştır” dedi.

Sanayi Dairesi ve bağlı bulunduğu bakanlığın sorunu çözmesi gerektiğini kaydeden Hasan Aybar, “Sorunu çözemiyorsa hizmet satın almalılar. Ben defalarca Sanayi Dairesi yetkililerine konuyu ilettim” dedi.

Belediyenin böylesi büyük bir organizasyona hizmet verebilmesi için Lefkoşa’da hayatın durması gerektiğini söyleyen Aybar, “Fuar Lefkoşa’da diye tüm sorumluluk belediyenin sırtında olamaz. Defalarca konuyu açıkladım” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.