1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “HER YÖNÜ İLE FAYDALI BİR TESİS”
“HER YÖNÜ İLE FAYDALI BİR TESİS”

“HER YÖNÜ İLE FAYDALI BİR TESİS”

Başbakan İrsen Küçük, İskele ilçesine bağlı Tuzluca köyünde üretim yapan Zest Mantar Tesisi’nin her yönü ile faydalı bir tesis olduğunu vurguladı.

A+A-

Başbakan İrsen Küçük, Tuzluca Köyünde faaliyette bulunan Zest  Mantar üretim tesislerini ziyaret etti.

Başbakan Küçük, Kayın türü mantar üretilen tesisleri gezip ortaklarından Halil Bayraktar’dan bilgi aldıktan sonra basına yaptığı açıklamada, tesisin günde bir ton mantar üretme kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

Tesisin ülkenin mantar ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacağını kaydeden Küçük, düzenli taze mantar üretiminin ülkeye (katma değeri düşük olan) konserve mantar ithalatını azaltacağını belirtti.

Küçük, Söz konusu mantar türünün besin değeri yüksek bir ürün olduğunu ifade etti.

Üretim tesisinin entegre bir tesis olduğunu belirten Küçük, tesiste mantar miselinin (tohumu) üretimine de başlanacağını kaydetti.

“Miselin ülkede üretilmesi mantarcılığın daha geniş alanlara yayılmasını sağlayacaktır” diyen Küçük, tesisin her yönü ile başarılı bir tesis olduğunu kaydetti.

“Bölgede bir miktar da istihdam yaratacak, her yönü ile faydalı bir yatırım” diyen Küçük, yatırım için gerek  duyulan meblağların Kalkınma Bankası veya devlet destekli kredi programları kapsamında borçlanılabileceğini belirtti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.