1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. HERGÜN İÇENLER DİKKAT!
HERGÜN İÇENLER DİKKAT!

HERGÜN İÇENLER DİKKAT!

Hergün içenler dikkat...

A+A-

Suda eriyen tabletlerin sodyum bakımından çok zengin olması nedeniyle az tuz tüketmesi gereken kişilerde kalp krizi ve felç riskini artırabileceği belirlendi.

İngiltere'deki Dundee Üniversitesi'nden Jacob George ve ekibinin araştırması, reçetesiz satılan birçok suda eriyen tabletin (efervesan) biokarbonat içerdiğini ve düzenli olarak bu ilaçları ya da vitaminleri kullanan bazı hastaların kalp krizi ve felç geçirme riskinin 5 kat arttığını gösterdi.

Araştırma ayrıca, bu hastaların yüksek tansiyon riskinin 7 kat artığını vurguladı. 7 yıl boyunca 1,2 milyon hastanın verilerini inceleyen bilim adamları, sık sık efervesan ilaç ve vitaminleri kullananların erken ölüm riskinin de yüzde 28 fazla olduğunu gördü.

ARADA BİR DEĞİL HER GÜN KULLANANLAR TEHLİKEDE

Yaygın kullanılan, reçetesiz satılan bazı efervesan ilaç ya da vitamin tabletlerinin 3-18 miligram tuz bileşeni olan sodyum içerdiğini belirten bilim adamları, riskin, arada bir değil, her gün bunları kullananlar için arttığına dikkati çekti. Araştırmanın sonuçları İngiliz Tıp Dergisi'nde yayımlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.