1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HERHANGİ BİR TEHLİKE KONUSUNDA BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ"
"HERHANGİ BİR TEHLİKE KONUSUNDA BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ"

"HERHANGİ BİR TEHLİKE KONUSUNDA BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ"

"Herhangi bir tehlike konusunda bilgiye sahip değiliz"

A+A-

 

Paris`te yer alan terör saldırılardan sonra alınan tedbirler hakkında sorulan Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Ionas Nicolaou, salı günü yaptığı açıklamada, “Biz herhangi bir tehdit ya da tehlike ile ilgili hiçbir bilgiye sahip değiliz, ancak Kıbrıs’ta yüksek güvenlik seviyesini korumak amacıyla önleyici bir şekilde hareket ederiz” şeklinde konuştu.

Nikolaou, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, geçen cumartesi gününden beri, ek tedbirlerin alındığına, Emniyet Müdürlüğü`nde bir toplantının gerçekleştiğini ve belirli yerlerde alınan önlemleri güçlendirmek amacıyla ek değerlendirmenin gerçekleştiğine işaret etti. Bununla birlikte, değerlendirmelerin düzenli olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.
 
Bakan ayrıca, "Bugün geçiş noktalarındaki kontrolü, yarın havaalanlarındaki kontrolü değerlendireceğiz ve çabamız, ülkemiz için olası tehdidi önlemek amacıyla hareket etmektir” diye belirtti.

Nikolaou ayrıca, "Geçen Şubat ayından bu yana Kıbrıs Cumhuriyeti`ne giriş noktaları, havaalanları, limanlar, geçiş noktaları, Yeşil Hat`taki kontroller ile ilgili olarak bir dizi tedbirin yanı sıra, diplomatik misyonlar ve hatta okullar dâhil olmak üzere yabancı ülkeler ile ilgili yerlerin korumasına yönelik yoğun kontroller hayata geçirdik” dedi.

Nikolaou aynı zamanda, havaalanlarında ya da başka yerlerde herkesin kontrol edildiğini ve kimsenin güvenlik düzeyini sorgulamasına izin verilmeyeceğini vurguladı. Bununla birlikte, Kıbrıs`a gelen belgesiz göçmenlerin de kontrol edildiğine dikkat çekti. Bakan son olarak, “çabamız yüksek güvenlik seviyesini korumaktır” ifadesine yer verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.