1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. HERKES AĞLIYOR! HERKES YASTA!
HERKES AĞLIYOR! HERKES YASTA!

HERKES AĞLIYOR! HERKES YASTA!

Analar, babalar, evlatlar... Ağlıyor

A+A-

Analar, babalar, evlatlar... Ağlıyor...

İki ton patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında, Karabulak Jandarma Karakolu'nda görev yapan 2 asker şehit oldu, 31 asker ise yaralandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Karabulak Jandarma Karakolu'na PKK intihar saldırısı düzenledi. İki ton patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında, 2 asker şehit oldu, 31 asker ise yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan 8'i helikopterle Erzurum'a sevk edildi. Mardin'deki mayınlı saldırıda 1 asker şehit oldu.
Terör örgütü PKK, Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda karakolda görevli 2 asker şehit düştü, 31 jandarma da yaralandı. İnfilak eden traktörün parçalarının isabet ettiği evlerde bazı köylüler hafif yaralanırken, intihar saldırısını yapan terörist de parçalandı.
Iğdır- Doğubayazıt karayolu üzerinde ve Doğubayazıt İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu, teröristlerin hedefi oldu. Yaklaşık 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle saat 03.00 sıralarında Karabulak Jandarma Karakolu önüne gelen PKK’lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı.

Patlamada köylülerde yaralandı
Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden 2’si şehit oldu, çoğu ağır 31 asker de yaralandı. Patlamada yüzlerce metre uzağa fırlayan parçaların isabet ettiği evlerde, köylülerden de hafif yaralananlar oldu.
Sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için karayoluna pusu kuran PKK’lı teröristler takviye güçlerin gelmesiyle birlikte, gecenin karanlığından yararlanarak Ağrı  Dağı’na doğru kaçtı.

Yaralı askerler helikopter ile taşındı
Çevredeki güvenlik birimlerinden sevk edilen takviye birlikler hemen yol güvenliğini sağladı ve yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olanlar, askeri helikopterlerle Erzurum’a nakledildi.
Ağır yaralı askerlerde bazıları Erzurum’daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesi’nde, bazıları da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Patlamada hafif yaralanan köylüler de Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi gördü. Köylüler dehşeti anlatırken, patlamayla birlikte her tarafın sallandığını ve önce deprem olduğunu sandıklarını söyledi.

Genelkurmay'dan açıklama
Genelkurmay Başkanlığı Ağrı ve Mardin'deki saldırılarla saldırıyla ilgili internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:
"01 Ağustos 2015 günü Mardin / Midyat ilçesi Şenkaya Mahallesi mülki sınırları içerisindeki Botaş boru hattının emniyeti maksadıyla 22.50-23.05 saatleri arasında yol emniyeti ve kontrol devriyesi yapıldığı esnada Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Devriye unsurları tarafından saldırıya anında karşılık verilmiştir. Silahlı saldırı sonucunda el yapımı patlayıcının infilakı nedeniyle Kahraman bir askerimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır. 02 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında Ağrı / Doğubayazıt ilçesi Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktör patlatılmış ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucunda Kahraman iki askerimiz şehit olmuş, dördü ağır olmak üzere 31 askerimiz yaralanmıştır.
İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Şehitlerin ismi belirlendi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oldu.
Saldırıda şehit düşen askerlerin Adıyaman nüfusuna kayıtlı Medet Mart ile Siirt nüfusuna kayıtlı Mansur Cengiz olduğu belirtildi.
Şehitlerin cenazelerinin, otopsi işlemlerinin ardından düzenlenecek törenle memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

 

 

PKK’lıların yerleştirdiği mayına basarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi

Düziçi yasa büründü

Kars'ın Kağızman ilçesi ile Karakurt arasında yol kesen PKK’lıların yerleştirdiği mayına basarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe, memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Ellek beldesinde toprağa verildi.
Adana Havalanı'ndan cenaze arabası ile baba evine getirilen şehit için helallik alındı. Şehidin yakınları fenalık geçirdi. Ellek Beldesi Gökçenler Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye milletvekilleri Ruhi Ersoy, Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin cenaze törenine annesi Fadime Şahin sedye ile getirildi. Baba Mehmet Şahin tabuta sarıldıktan sonra şehidin fotosunu uzun uzun öptü, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin abisi Kemal Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a "Hizmetler doğuya, şehitler batıya geliyor" diyerek tepki gösterdi.
Şehidin 11 yaşındaki oğlu Tuğra Şahin babasının tabutunu öptükten sonra dedesinin ve amcasının arasında cenaze namazını kıldı. Cenaze törenine şehit abisinin üniforması ile gelen küçük kardeşi gözyaşları ile mezarının başından bir an olsun ayrılmadı.
Cenaze, Aşağı Ellek Mezarlığında şehidin silah arkadaşları ve kardeşleri tarafından toprağa verildi.

 


Eşi ve üç çocuğunun gözü önünde PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak’tan haber alınamıyor

Ailesi endişeli

Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nu kesen PKK mensupları tarafından kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın annesi Ünzile Yabalak tek isteğinin oğlunun sesini duymak ve sağ salim kavuşabilmek olduğunu söyledi.
Kayınbabasını ziyarete gittiği Erzurum'dan görev yeri olan Şanlıurfa'ya dönerken Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde, eşi Burcu Yabalak ve 3 çocuğunun gözleri önünde kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın Mersin'in Bozyazı İlçesi Tekeli Mahallesi'ndeki baba evinde endişeli bekleyiş sürüyor.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal'ın ziyaret ettiği acılı ailenin evleri geçmiş olsun ziyaretine gelenlerle dolup taşıyor. Komşuları 3 çocukları bulunan Kadir ve Ünzile Yabalak çiftinin acısına ortak oluyor.
Oğlunun başına kötü bir şey gelmesinden endişe eden anne Ünzile Yabalak oğluyla 27 Temmuz'da öğleyin görüştüğünü ve Salı sabahı yola çıktığını kaydetti. Olay saat 10.30'da olunca hemen haber aldıklarını anlatan anne Yabalak, "Ondan sonra haber alamadık. Sesini bir duysam umut artısı olacak. Ne haber var, ne sesi var. Telefonu zaten o anda kapanmıştı. Çocuklara dokunmadığı için bir teselli oluyoruz. Halkımızı dinleyince bir teselli oluyoruz. Yalnız kalsak acımız çok ağır olacak. Gelen gidenlerle acımız biraz azalıyor" ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.