1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HERKES BİR GÜN MÜLTECİ OLABİLİR”
“HERKES BİR GÜN MÜLTECİ OLABİLİR”

“HERKES BİR GÜN MÜLTECİ OLABİLİR”

“HERKES BİR GÜN MÜLTECİ OLABİLİR”

A+A-

BAĞIMSIZ CUMHURBAŞKANI ADAYI AKINCI, MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ İLE DİYALİZ VE BÖBREK HASTALARI DAYANIŞMA DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

AKINCI: “İNSAN HAKLARI, MÜLTECİ HAKLARI, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE AZINLIK HAKLARI GİBİ KONULARDA ELBETTE TARAFIZ…”

 Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Dört Boyutlu Siyasetinin” tarafsızlığı, siyasi partilere eşit mesafede durmayı ve her rengi kucaklamayı öngördüğünü ancak insan hakları, mülteci hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve azınlık hakları gibi konularda taraf olduklarını söyledi.

Mustafa Akıncı, Mülteci Hakları Derneği ile Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, derneklerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve taleplerini dinledi.

Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Mustafa Akıncı, Mülteci Hakları Derneği ziyaretinde dernek koordinatörü Tarık Tekman’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akıncı, ülkede halen mevcut mülteci sayısı, mültecilerin durumu; mültecilerin iade edilmemesi ve çocukların ailelerinden ayrılmaması için hazırlanan yasa değişiklik önerisiyle ilgili bilgi edindi.

“HERKES BİR GÜN MÜLTECİ OLABİLİR”

Mülteci haklarının, insan haklarından ayrılamayacağına işaret eden Akıncı, farkındalık arttıkça toplumun duyarlılığının da artacağını vurguladı.

Akıncı, Kıbrıs Türk toplumunun da göç yaşadığını kaydederek, “Herkes bir gün mülteci olabilir” dedi.

“MÜLTECİ HAKLARI, İNSAN HAKLARINDAN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ”

Mustafa Akıncı, mülteci haklarına saygının da bu yeni anlayışla geleceğini sözlerine ekledi.

Derneğin yaptığı yasa çalışmasını takdirle karşıladıklarını ifade eden Akıncı, “Yasa önerisi, önemli bir sorunun çözümünü hedefliyor. Umarım Meclis’teki partiler de buna duyarlılık gösterirler ve en erken zamanda sonuç alınır çünkü mülteci hakları insan haklarından ayrı düşünülemez” ifadesine yer verdi.

Akıncı, konuşmasında mültecilerinin yaşadıkları sorunlara da işaret ederek, “Bu nedenle bu insanlara her açıdan yardımcı olmak insan haklarına saygı gereğidir” dedi.

“DİYALİZ ZOR VE MEŞAKKATLİ BİR SÜREÇ”

Akıncı daha sonra Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Zerrin Akalın ve üyelerle bir araya geldi.

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’nin önemli bir hizmet verdiğini söyleyen Akıncı, “Diyaliz, zor ve meşakkatli bir süreç. Sizlerin başarılı çalışmaları, böbrek hastalarına bir nebze de olsa şifa veriyor” dedi.

Akıncı, ziyaretinde sivil topluma verdiği önemi de vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığına seçilmesi halinde sivil toplum örgütleriyle yakından çalışmayı hedeflediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı’nın rehberlik görevi olduğunu hatırlatan Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda çeşitli toplumsal konularla ilgili raporlar hazırlayacak uzmanların bulunmasının önemine dikkat çekti ve sağlık alanının bu konulardan biri olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.